La jumătatea lunii septembrie, municipalitatea din Malaga a găzduit, în Rincon de la Victoria, un târg care și-a propus să aducă la cunoștința publicului bogăția bucătăriei și viticulturii românești printr-o colecție de vinuri și produse agro-alimentare reprezentative pentru România, pe care participanții să le poată degusta în timpul evenimentului .
Expoziția este rezultatul unei selecții de produse realizate de un renumit somelier și se adresează atât specialiștilor din sectorul ospitalității, cât și publicului larg, a declarat organizația într-un comunicat preluat de laopiniondemalaga.es.
Potrivit organizatorilor, România este o țară ale cărei condiții climatice permit cultivarea unor soiuri unice, de la alb proaspăt, fructat sau uscat până la cele roșii aromatice, care se regăsesc în zone de producție ale Moldovei sau în regiunea Tarnave. .
Printre soiurile strugurii crescute în diferitele zone vinicole românești se numără „riesling”, „fetească neagră”, „băbească neagră” sau „grasa de Cotnari”, pe lângă altele mai cunoscute cum este cazul lui „cabernet sauvignon”.
Pe lângă degustarea vinurilor românești, participanții s-au bucurat și de brânzeturi din lapte de oaie, vacă și bivol; dar și cârnați și alte produse tradiționale din carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News