Fagure fals. Un desert fabulos din trei ingrediente. Toată lumea va cere rețeta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fagure fals. Un desert fabulos din trei ingrediente. Toată lumea va dori să afle rețeta
Fagure fals. Un desert fabulos din trei ingrediente. Toată lumea va dori să afle rețeta

Un desert destul de popular și iubit în toată lumea este fagurele fals. Denumirea i se trage de la faptul că seamănă la interior cu fagurele: are goluri de aer și o culoare aurie. Fagurele fals, de fapt, nu este o prăjitură, ci un sirop de caramel întărit. Se presupune că ar fi apărut undeva prin anul 1940.

Ingredientele trebuie respectate cu strictețe. Nu puteți folosi doar miere sau doar zahăr, deoarece rețeta nu va ieși.

200 g de zahăr,

20 g de miere,

1 linguriță de bicarbonat de sodiu,

40 ml de apă.

 

Fagure fals. Un desert fabulos din trei ingrediente. Toată lumea va cere rețeta. Mod de preparare

 

Pregătiți dinainte o tavă care veți turna compoziția.  Adâncimea vasului depinde de cât de groase vreți să fie bucățile de fagure. Tapetați tava cu hârtie de copt, care trebuie să se răsfrângă și peste pereți.

 

Vă sugerăm să preparați și: Desert din trei ingrediente. Fără făină și fără praf de copt. Foarte rapid și super bun 

 

Zahărul, apa și mierea se pun într-o cratiță cu pereții înalți, deoarece compoziția va face spumă. Puneți vasul pe aragaz, la foc mic. Amestecați cu telul, până zahărul se va topi, iar  mierea va devenit lichidă. Amestecul se fierbe în clocot un sfert de oră, amestecând des. 

Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii  

 

În rezultat, trebuie să obțineți un sirop de culoare aurie, precum chihlimbarul. Siropul este gata când atinge temperatura de 150 de grade Celsius.

Vedeți și: Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii

 

Luați vasul de pe foc și adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați energic cu telul. Fiți ateni, deoarece compoziția va avea  reacție chimică și se va umfla. Va crește de 3 ori în volum. Acum este momentul să turnați compoziția în tava pregătită. Lăsați-o o oră să se răcească și întărească.

 

Încercați și: Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel 

După ce s-a întărit, o puteți scoate din formă. Puneți-o pe un tocător și rupeți-o bucăți, care au un aspect similar fagurelui de miere la interior. Bucățile de caramel pot fi păstrate într-o caserolă cu capac, la temperatura camerei. Rezistă până la o săptămână.  Bucățile de fagure sunt aerate, dulci și crocante. La dorință le puteți înmuia în ciocolată. Pot fi servite lângă o cupă de înghețată sau cu iaurt.

 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel