Făina de porumb nu este doar pentru mămăligă! Gătește acest pandișpan pufos și fraged chiar astăzi! O prăjitură delicioasă și economică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Făina de porumb nu este doar pentru mămăligă! Gătește acest pandișpan pufos și fraged chiar astăzi! O prăjitură delicioasă și economică
Făina de porumb nu este doar pentru mămăligă! Gătește acest pandișpan pufos și fraged chiar astăzi! O prăjitură delicioasă și economică

A face un pandișpan fără gluten cu făină de porumb, pufos și fraged este posibil și, cu această ocazie, vă punem la dispoziție această rețetă minunată care, pe lângă faptul că este simplă, nu va ocupa mult timp în bucătărie. O prăjitură perfectă atat pentru micul dejun cât și pentru gustare.

De asemenea, dacă vrei să înveți cum să faci pandișpan cu făină de porumb, ușor, economic și simplu, nu mai căuta, ai găsit rețeta potrivită. Să gătim!

Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă

 

Ingrediente pentru a face pandișpan cu făină de porumb

 

- 100 de grame de unt nesărat înmuiat

- 200 de grame de zahăr (1 cană)

- 4 ouă M

- 1 linguriță de vanilie lichidă

- 1 linguriță de coajă de lămâie

- 50 de mililitri de lapte

- 200 de grame de făină de porumb 

- 2 lingurițe de drojdie chimică.

Torta de jojoto, o fantastică pâine de porumb pufoasă, în blender. În doar câteva minute vei avea un deliciu pe masă

 

Cum se prepară pandișpan cu făină de porumb

 

Pentru a începe cu rețeta de pandișpan cu făină de porumb, adăugați mai întâi untul înmuiat împreună cu zahărul într-un bol, bateți cu telurile manuale sau electrice.

Truc: poți înmuia untul punându-l la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde.

Se adaugă ouăle pe rând amestecând între fiecare adăugare.

Adăugați vanilia lichidă și coaja de lămâie. Apoi amestecați pentru a se integra.

Adăugați laptele și amestecați până obțineți un aluat omogen.

La final, amestecați drojdia chimică cu făina fină de porumb și cernați peste masa de ouă, unt și lapte. Se amestecă bine, astfel încât să nu fie cocoloașe.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și apoi se unge o formă rotundă de aproximativ 20 cm în diametru. Se unge bine forma pentru a nu se lipi prăjitura. Dacă doriți, forma o ​​puteți unge cu puțin unt topit și stropiți cu făină de porumb, îndepărtând excesul astfel încât să rămână o peliculă subțire de unt cu făină. Apoi, turnați aluatul de prăjitură și gătiți la 180°C cu căldură sus și jos timp de 20 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Sfat: dacă observați că prăjitura cu mălai este prea prăjită, o puteți acoperi cu folie de aluminiu până se termină de gătit.

Desfaceți cu grijă , deoarece este o prăjitură foarte fragedă. Se lasă apoi să se răcească pe un gratar.

Când prăjitura cu făină de porumb este rece, se servește. Congelarea este permisă, deși este atât de gustos încât cu siguranță nu va mai rămâne nimic pentru a doua zi. 

Poftă bună!

Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt    
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g    
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G     

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel