Fake news demontat de ministerul Educației: Cîmpeanu, precizări despre deschiderea noului an școlar

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sorin Cîmpeanu: Au fost consultaţi toţi experţii pentru elaborarea legilor educaţiei
Sorin Cîmpeanu: Au fost consultaţi toţi experţii pentru elaborarea legilor educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a demontat un fake news potrivit căreia părinților le-ar fi interzis să intre în incinta școlilor la deschiderea noului an de învățământ.

„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă!

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spatii deschise.

Mulțumim Ministerului Sănătății pentru cooperarea în interesul școlii românești, al fiecărui elev și fiecărui cadru didactic!”, a scris ministrul Educației, pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a precizat că de această dată bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți, și bunici.

”Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev Toate cu hashtag-ul #ScoalaDeschisa”, postează ministrul pe pagina sa de Facebook.

Schimbări la început de an școlar

 

Noul an școlar 2022- 2023 începe cu noi reguli în ceea ce privește notarea elevilor. Nu vor mai fi obligați să dea teze în timpul anului.

La fiecare disciplină, elevii vor primi cel puțin 3 note.În locul semestrelor, vor exista 5 module de învățare, despărțite de vacanțe, prima fiind între 22 și 30 octombrie, potrivit Europa FM.ro.

Profesorii trebuie să acorde note în funcție de numărul de ore alocat săptămânal unei discipline, a explicat la Digi 24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Există obligativitatea de a avea un număr minim de note N plus 3 unde N este numărul de ore alocat săptămânal. Dacă ai trei ore de matematică, va trebui să ai minim șase note pe parcursul anului. Asta presupune o evaluare ritmică dacă ai 5 module de învățare a se citi 5 perioade de cursuri, orice profesor va știi să-și repartizezi această evaluare în așa fel încât să se facă în mod natural”, a spus ministrul.

Tezele care se dădeau la finalul semestrului nu mai sunt obligatorii, dar acest lucru nu înseamnă că elevii nu vor mai da teză, la final de an.

Fiecare profesor va decide modul în care îi evaluează pe elevi. Cum semestrele se desființează, media la o disciplină e calculată la final de an, iar media anuală generală se va calcula ca medie aritmetică a mediilor de la toate disciplinele, inclusiv media la purtare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu crede că odată cu introducerea modulelor de învățare, atât elevii, cât și elevii vor fi mai relaxați, iar rezultatele vor fi mai bune, deoarece perioada de școală alternează cu vacanțele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel