Oamenii susțin că i-a deranjat felul în care corpul rudei lor a fost pus în remorcă, faptul că aceasta este garată pe un teren plin de gunoaie, dar, mai ales faptul că angajatul firmei respective le-ar fi vorbit nepoliticos și le-ar fi cerut 1.200 de lei pentru că trupul celui decedat a fost ținut acolo timp de 14 ore.
După ce rudele bărbatului au fost anunțate despre deces, au mers să ridice trupul neînsuflețit pentru a-l înhuma. De la spital li s-a spus că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre, care are un TIR în curtea spitalului.
Acolo, într-adevăr, au găsit o remorcă de TIR neînmatriculată, înconjurată de mormane de gunoaie. La nivel declarativ, remorca ar aparține unei firme de pompe funebre. Însă, din scripte reiese că aparține unei firme care are activitate în domeniul alimentației publice, respectiv restaurante/catering.
1.200 de lei pentru „cazarea“ în remorcă
Pentru faptul că au ținut cadavrul în remorcă 14 ore, angajații firmei le-au cerut aparținătorilor 1.200 de lei. Nu doar faptul că li s-a perceput această taxă, ci și atitudinea angajaților firmei de pompe funebre le-a șocat pe rudele deveanului, care a murit în spitalul din Lugoj. Din acest motiv, au insistat, asumându-și orice risc, să fie desfăcut sacul în care se afla cadavrul, pentru a-l identifica.
Persoana decedată a fost pusă în sac cu tot cu tuburile de la terapie intensivă, avea un cearșaf murdar legat de gât și era plină de sânge. Imagini dureroase, care le-au rămas întipărite în suflet pentru totdeauna.
„În ce condiții, domnule? Ce-ai vrea să-l pui pe tavă sau ce?”, a fost replica angajatului de la firma de pompe funebre, la întrebările adresate de rudele decedatului despre condițiile din remorca TIR-ului, potrivit Ziar de Hunedoara.
Ce spun reprezentanții firmei
Reprezentanții firmei de pompe funebre nu au putut fi contactați, dar cei ai Direcției de Sănătate Publică Timiș au precizat că, din punctul lor de vedere: „În actualul context epidemiologic provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și în condițiile în care numărul persoanelor decedate cu această patologie este în creștere, capacitatea de depozitare a acestora în spațiile special destinate și care sunt parte integrantă din structura unităților sanitare cu paturi este utilizată la maxim, uneori depașită. Pe acest considerent, ca alternativă provizorie, s-a recurs la extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care sa asigure temperatura și condițiile corespunzătoare normelor în vigoare, amplasat în imediata vecinătate a unei unități sanitare desemnate suport COVID conform Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificările si completările ulterioare. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș verifica modul in care sunt respectate cerințele sanitare in acest domeniu”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News