FBI confirmă ''tentativa de asasinat'' asupra lui Donald Trump. Biden spune că l-a sunat imediat

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Biroul Federal de Investigaţii din SUA a confirmat că focurile de armă care l-au vizat sâmbătă pe Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania au fost cu adevărat "o tentativă de asasinat", relatează AFP şi Reuters.

"În această seară am asistat la ceea ce numim o tentativă de asasinat asupra fostului nostru preşedinte Donald Trump", a declarat un oficial al FBI, Kevin Rojek într-o conferinţă de presă.

El a mai precizat că FBI este "aproape de a identifica" persoana care a tras asupra candidatului republican la alegerile pentru Casa Albă din SUA, dar că nu poate dezvălui identitatea şi că nu se cunoaşte motivul tentativei de asasinat.

De asemenea, conform FBI, "nu sunt motive" pentru a crede că există o "altă ameninţare" după acest atac.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit la ureche într-o aparentă tentativă de asasinat prin împuşcare în timpul unui miting electoral în Pennsylvania.

Pe lângă presupusul atacator, un spectator a fost ucis şi alţi doi au fost grav răniţi, a anunţat Secret Service, care este responsabil pentru protejarea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi.

Vezi video cu atacul aici.

Biden a vorbit cu Trump după focurile de armă de la mitingul din Pennsylvania

 

Joe Biden "a vorbit" cu Donald Trump sâmbătă seara, a declarat un responsabil al Casei Albe, după tirurile de la un miting din Pennsylvania împotriva republicanului, care a fost rănit la ureche, notează AFP.

Nu au fost oferite detalii despre conversaţia lor.

Cei doi sunt candidaţi la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie.

 Trump, rănit la un miting de campanie în Pennsylvania

 

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei, scriu AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător şi un spectator au fost ucişi, iar o altă persoană a fost rănită în stare gravă, potrivit presei americane, citând autorităţile judiciare locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel