Fenomene meteo extreme în Italia. Mamă și fiu, dispăruți după ce au fost luați de viitură cu tot cu mașină

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
 (Foto: captură Youtube)
(Foto: captură Youtube)

Au fost fenomene meteo neobișnuite în Italia: țara a fost lovită de furtuni puternice, viituri și alunecări de teren care au provocat victime. 

Două persoane, un bărbat și mama sa în vârstă, au fost date dispărute în Talanico, un cătun din San Felice a Cancello, situat în zona Caserta, după ce o viitură cu noroi s-a revărsat de pe dealul din apropierea orașului. Viitura a fost provocată de precipitațiile abundente din cursul după-amiezii de marți. 

Se pare că cei doi se aflau pe un teren care le aparținea cu o dubiță fără acoperiș și nu s-au mai întors.

Pompierii, carabinierii și poliția continuă să-i caute pe femeia de 74 de ani și pe fiul de 42 de ani. Vehiculul lor cu trei roți a fost prins în torentul de noroi și a fost găsit pe un terasament. Recuperarea acestuia este în desfășurare. Din primele investigații, reiese că mama și fiul se ocupau cu recoltarea alunelor când au fost surprinși de alunecarea de teren și au încercat să scape cu dubița. Probabil au reușit să avanseze câțiva metri înainte ca vehiculul să fie înghițit de noroi, ajungând pe un terasament. Operațiunile de căutare și evacuare a locuitorilor sunt coordonate de Prefectura Caserta.

Pagube majore după furtunile care au dus la inundații

 

Ploile torențiale și furtunile care au lovit regiunea Campania, în special provinciile Caserta și Avellino, au provocat pagube semnificative: case inundate, șoferi prinși în mașinile lor și drumuri transformate în adevărate râuri. În Talanico, cătun situat pe dealurile din San Felice a Cancello, o alunecare de teren a dus la evacuarea mai multor locuințe, iar două persoane sunt încă căutate. Străzile localității au fost acoperite de un râu de noroi și dărâmături, iar locuitorii au ieșit speriați în stradă după ce apa a inundat pivnițele și garajele, luând cu ea totul în cale, de la mașini la scutere.

Regiunea Irpinia a fost de asemenea grav afectată, în special în localitățile Baiano, Mugnano del Cardinale și Sirignano. Mai mulți șoferi, blocați în mașini, au fost salvați și evacuați din calea torentului de apă și noroi care a inundat Drumul Național 7 în urma revărsării râului Regio Lagno, afectând orașul Mugnano del Cardinale.

Un moment de panică a fost trăit și de un băiat de 12 ani. Acesta se afla la parterul unei case din zona dintre cele două localități și a reușit să se salveze urcând la etajul superior al clădirii, care fusese deja complet inundată.

Străzi blocate și incendii provocate de fulgere

 

Autostrada A16 Napoli-Canosa a fost temporar închisă pentru a permite vehiculelor de intervenție să curețe zona de la ieșirea din caseta de taxare Baiano, care a fost blocată de apă și resturi, precum și din cauza prăbușirii unui zid de sprijin pe carosabil.

Furtuni puternice au afectat și alte regiuni: în Bologna, fulgerele au lovit un restaurant din Granarolo Emilia, provocând un incendiu la acoperiș; copaci căzuți și drumuri inundate au perturbat traficul, iar zborurile au fost deviate la aeroportul „Marconi”. În provincia Forlì, vremea nefavorabilă a provocat diverse probleme, iar în zona Modena, vântul puternic a doborât mai mulți arbori, fiind necesară intervenția pompierilor. Vremea rea a afectat și zona Pisei, cu copaci doborâți și două incendii de vegetație provocate de fulgere. O furtună violentă a lovit Viterbo, provocând inundații și prăbușirea mai multor copaci, iar grindina de mărimea boabelor de struguri și rafalele puternice de vânt au lovit atât centrul istoric, cât și periferia orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel