Fetița de 8 ani din Italia, dispărută fără urmă în luna mai, găsită în Germania. Mama și mătușa au fost arestate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Fetița de 8 ani care a dispărut din casa bunicii din localitatea San Giovanni Teatino, căreia îi fusese încredințată, a fost găsită în Duisburg, Germania. Au fost arestate mama și mătușa paternă, precum și partenerul acesteia din urmă. Fetița a dispărut la sfârșitul lunii mai. 

Fetița de 8 ani care a dispărut pe 25 mai de la San Giovanni Teatino, o localitate de lângă Chieti, a fost găsită în Germania, la Duisburg. Micuța a fost depistată după o lună de căutări de către polițiștii italieni prin canalele internaționale ale sistemului de cooperare Sirene, activ în toate țările europene din spațiul Schengen.

Fetița se afla în casa unei rude.

Trei persoane au fost arestate, inclusiv mama care a fugit în Germania cu un autobuz din Bologna, pe 26 mai. Potrivit zvonurilor, ceilalți doi arestați sunt fugari care sunt căutați de ceva vreme, printre care și mătușa micuței. Aceasta din urmă, care a devenit imposibil de urmărit în urmă cu aproximativ 7 ani, a fost supusă unui mandat european de arestare, deoarece a fost condamnată în Italia la o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru infracțiuni de droguri comise la Pescara între 2006 și 2017.

În cadrul anchetei, în total șase persoane au fost audiate la Parchetul Chieti, toți membri ai familiei minorului, presupuși a fi complici ai mamei, deoarece cunoșteau pe deplin organizarea evadării și denunțaseră și răpirea minorului cu întârziere din culpă, în ciuda faptului că unii dintre ei sunt însăși custozi formali ai minorei.

Micuța dispăruse de fapt din casa bunicii căreia îi fusese încredințată de judecător pe 25 mai. Fusese luată de la părinți, arestați în urma unei anchete pentru arme și droguri și încredințată de instanță mai întâi unei comunități educaționale din Pescara și apoi rudelor materne.

Fetița nu a mers niciodată la școală. Apelurile bunicii ca ea să fie adusă acasă erau disperate.

Mama și mătușa micuței au fost duse la închisoarea din Duisburg în timp ce micuța, care aștepta să fie readusă în Italia, a fost încredințată Serviciilor Sociale ale orașului Duisburg.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel