File de pui în sos dulce de miere și ghimbir, o mâncare potrivită pentru masa festivă de Paște

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
File de pui în sos dulce de miere și ghimbir, o mâncare potrivită pentru masa festivă de Paște. Sursa foto: freepik.com
File de pui în sos dulce de miere și ghimbir, o mâncare potrivită pentru masa festivă de Paște. Sursa foto: freepik.com

Vă propunem, azi, o rețetă cu care îți vei cuceri toată familia  - file de pui în sos de miere și ghimbir.

Publicitate

File de pui în sos de miere și ghimbir este o mâncare potrivită pentru o masă festivă sau poate fi pur și simplu pentru a fi servit la o cină în familie. Datorită mierii, carnea de pui va fi suculentă și va avea un gust unic.

Fileul de pui se prăjește până se rumenește cu adaos de usturoi, miere și sos de soia. Ca urmare, bucățile de carne vor fi glazurate cu un gust dulce-sărat și vor avea o aromă neobișnuită.

Ingrediente:

file de pui - 500 grame,

amidon - 50 grame,

sos de soia - 40 grame,

usturoi - 2 căței,

ulei de susan - 1 lingură,

piper negru după gust,

ghimbir - 6 grame.

Ciorba Rădăuțeană, în topul celor mai bune din lume. Pe ce loc a ieșit celebrul "remediu pentru mahmureală"

Ingredientele pentru sosul de miere:

miere - 40 grame,

albuș de ou - 1 bucată,

ketchup - 40 grame,

ulei de susan - 1 lingură,

apă - 50 ml,

suc de lămâie - 10 ml,

sos de soia - 2 linguri,

usturoi - 2 căței,

ghimbir și boia - după gust,

ulei vegetal - pentru prăjit.

 

Iată ce trebuie să faci

 

Albușul se bate spumă cu sosul de soia uleiul de susan, piperul negru, usturoiul tocat și ghimbirul dat prin răzătoare și se amestecă.

Fileul de pui se taie în bucăți mici, care se pun într-un bol. Peste carne se toarnă marinada pregătită. Adaugă amidonul și amestecă. Carnea se lasă la marinat pentru o oră.

Prăjitură cu ciocolată cu lapte. Un desert rapid pentru masa de Paște

După o oră, carnea se pune într-o tigaie fierbinte cu ulei vegetal și se prăjește, la foc mediu, până se rumenește pe ambele părți.

„Cuib de rândunică”, desertul dulce al copilăriei. Pregătește-l de Paște și uimește-ți invitații

În altă tigaie se toarnă uleiul de susan, usturoiul tocat și ghimbirul și se prăjesc ușor. Adaugă apoi ketchup, apă, zeamă de lămâie, miere, sos de soia, boia de ardei. Amestecă și gătește la foc mic, circa 7 minute.

Adaugă bucățile de file în acest sos. Carnea se fierbe carnea la foc mic, amestecând, aproximativ 5 minute.Înainte de a servi preparatul pe masă, presată deasupra semințe de susan. Poftă bună!

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

   https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel