Firea s-a supărat pe Ciolacu după ce a dat-o afară de la conducerea PSD: "O cunosc pe doamna Gabriela foarte bine"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea nu a fost prezentă la congresul PSD după ce a fost anunțată că nu va mai face parte din conducerea partidului. 

Zvonurile privind "simpatia" lui Marcel Ciolacu față de Gabriela Firea s-au confirmat sâmbătă, la congresul PSD. Ciolacu a venit cu o reorganizare a partidului la vârf, iar printre numele care au fost excluse s-au numărat Gabriela Firea, Vasile Dîncu sau Titus Corlățean. 

Firea a fost înlocuită din funcția de prim-vicepreședinte al partidului de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Colegii nu par să-i fi simțit prea mult lipsa Gabrielei Firea. Întrebată ce părere are despre absența fostei primărițe a Bucureștiului, Olguța Vasilescu a replicat sec: "Când pierzi alegerile îți cam pierzi și funcția".

 

Marcel Ciolacu a vrut să mascheze evidența 

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că nu se simte jignit de absenţa europarlamentarei Gabriela Firea de la Congresul Partidului Social Democrat, în cadrul căreia a fost reconfirmat în funcţia de lider al formaţiunii.

Întrebat dacă nu se simte jignit de absenţa Gabrielei Firea de la eveniment, el a răspuns: "Nu".

Ciolacu a vrut să mascheze însă și evidența, adică faptul că absența Gabrielei Firea ar avea legătură cu faptul că aceasta nu mai face parte din echipa de conducere a partidului.

"Nu cred. Eu o cunosc pe doamna Gabriela foarte bine. Nu cred. Au mai lipsit. A lipsit domnul Ciunt de la Sălaj. Deci, au mai fost colegi care au avut alte activităţi. Am vorbit la telefon, am comunicat. Îmi pare rău să vă dezamăgesc. Şi vă spun: nu este niciun scandal în interiorul PSD. Şi eu eram obişnuit, de obicei, să mai fie anumite scandaluri. De această dată nu este niciun scandal în interiorul PSD şi vă spun şi de ce: pentru că între timp am învăţat, în patru ani, toţi (...) să fim prieteni, să ştim să glumim, să înţelegem că lucrurile sunt într-o schimbare şi să fim maturi. De fapt, acesta este cel mai mare câştig pe care eu, personal, l-am obţinut de când conduc PSD", a precizat Ciolacu.

Lupta politică internă din PSD



"Meciurile" dintre Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au început odată cu propunerea candidatului PSD pentru primăria București. Cu toate că Firea avea susținerea filialei PSD București pe care încă o conduce, Ciolacu s-a înțeles inițial cu PNL pentru un candidat comun în persoana medicului Cătălin Cârstoiu. După mai multe gafe în campanie, Ciolacu nu a avut de ales și după ce s-a decis ca fiecare partid să meargă la alegeri cu un candidat propriu, a propus-o pe Gabriela Firea. Doar că aceasta a pierdut alegerile la diferență mare de voturi. 

Au fost nenumărate zvonuri care spuneau că lui Ciolacu i-ar fi fost frică de faptul că Gabriela Firea ar putea să preia conducerea partidului, în cazul în care ar fi reușit să-l învingă pe Nicușor Dan la alegerile locale. 

Gabriela Firea a fost în final "recompensată", dar mai degrabă izolată cu un post de europarlamentar la Bruxelles. Aceasta și-a pierdut și funcția de ministru al Familiei, după scandalul "azilelor groazei". Firea a fost înlocuită în fruntea ministerului de Natalia Intotero, fost ministru al Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Oamenii de încredere al lui Ciolacu în acest moment par a fi Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, persoane pe care le-a numit și prim-vicepreședinți ai PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel