"Prima dată când a venit PSD la guvernare, în 2016, am spus că un program PSD de guvernare va duce la inflație, dobânzi mari, va fi nevoie să introducem taxe noi. Avem supraacciză, supra impozitarea contractelor part time, TVA defalcat, OUG 114. Finalul este un dezastru, vom ajunge către scenariul Venezuela şi Argentina dacă nu ne oprim.
Tot ce am spus până acum s-a întâmplat. În 2016, deficitul comercial a fost de 9,8 miliarde de euro, anul trecut am terminat cu 15 miliarde euro. În vârful crizei din 2007-2008 deficitul era de 21 miliarde de euro. Anul acesta vom fi aproape de acel deficit, de 21 de miliarde de euro. Situaţia este mult mai gravă astăzi", a declarat senatorul PNL, Florin Cîţu.
Cîţu: "Ne apropiem de scenariul Venezuela!"
Liberalul a mai vorbit şi despre lipsa de asumare din partea Guvernului pentru bugetul întocmit înainte ca Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov să iasă din peisaj.
"Doi infractori se ocupau de bugetul României: Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea. Au plecat aceşti oameni, a rămas haosul cu oameni care nu ştiu ce s-a întâmplat. Ministurl Teodorovici şi Viorica Dăncilă nu şi-au asumat bugetul când au venit în Parlament. Acum câteva zile, doamna Dăncilă a spus în CEx, informaţia a venit prin doamna Firea, apoi Dăncilă a confirmat că nu a fost prezentă atunci când s-a făcut bugetul, nu ştie bugetul şi nu şi-l asumă.
Aceasta este situaţia în acest moment. Avem un haos în economie, cei doi infractori, nebunii care s-au ocupat, nu mai sunt şi au rămas unii care nu au habar şi nici nu ţi-l asumă, iar situaţia o vedem în excuţia bugetară. Anul acesta, toate capitolele bugetare sunt pe deficit", a mai spus Cîţu, la Realitatea TV.
Cîţu: "Au plecat infractorii, dar haosul a rămas"
Printre domeniile cele mai afectate se numără fondurile pentru adminsitraţia publică, despre care Florin Cîţu spune că nici nu au fost incluse în buget.
"Sunt două mari discuţii în acest moment în spaţiul public: banii pentur primari şi banii pentru creşterea pensiilor la 1 septembrie. Pentru primari, nu sunt.
Sunt trei soluții: nu creşte pensiile şi nu dă banii la primari, se împrumută la dobânzi din ce în ce mai mari sau creşti taxele. Alte soluții nu există. Aşa cum e construit bugetul, banii nu sunt incluşi în buget pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie şi nici pentur primari", a mai spus Florin Cîțu, la Realitatea TV.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News