"Nici un lei din banul public nu trebuie să ajungă în buzunarele oligarhilor care susțin războiul din Ucraina.
Trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele rusești în România, la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acționariat rusesc, legate de oligarhii ruși, în valoare de câteva sute de milioane de lei.Reglementatorii din România și instituții precum Oficiul pentru spălarea banilor și ANAF trebuie să-și facă toți datoria și să ofere informațiile către Ministerul de Finanțe Este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanțelor, pentru a impune toate aceste sancțiuni, ca niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele acestor oligarhi care susțin războiul în Ucraina.
În acest moment, România are câteva priorități clare:
- Cheltuirea banului public. Trebuie să ne pregătim pentru refugiați, cărora trebuie să le oferim toate condițiile. Am avut câteva discuții cu companii din România, care sunt pregătite și au spus că au oportunități de a-i angaja pe emigranți în perioada următoare. Trebuie să umblăm la legislație și să facem lucrurile mai simple.
- Implementarea sancțiunilor care au fost impuse la nivel european pentru toate companiile care au legătură cu Rusia.
- Sănătatea economică a României. Este foarte important modul în care cheltuim banul public. Cel mai mare pericol pentru noi, în 2022, este să cădem pradă populismului, lucru care s-a întâmplat în prima parte a anului," este anunțul lui Florin Cîțu.
70 000 de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului
Peste 70.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România din 24 februarie până în prezent, a anunțat luni Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Conform acestuia, în ultimele 24 de ore au intrat în țară 16.248 de persoane din Ucraina, din care 10.566 sunt cetățeni ucraineni, iar din Republica Moldova au intrat în România 21.000 de persoane, din care 10.758 sunt ucraineni.
Duminică, 225 de cetățeni ucraineni au făcut solicitări de azil în România, numărul total al celor care au cerut protecția autorităților române ajungând astfel la 373.
În total, în perioada 24 februarie-28 februarie, ora 6.00, prin toate punctele de trecere a frontierei au intrat în țară 70.803 cetățeni ucraineni și au ieșit 37.490 de cetățeni ucraineni.
„Sunt așadar în acest moment în România peste 33.000 de cetățeni ucraineni”, a spus Dan Cărbunaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News