"Marcel Ciolacu trebuie să acopere gaura de 3 miliarde lei, plus dobânzi, de la buget. Anul acesta deficitul bugetar a crescut la rectificarea bugetară cu 3 miliarde lei, fără nicio justificare. După această rectificare deficitul bugetar a crescut de la 76 miliarde lei la 80 de miliarde lei și este MAI MARE decât cel de anul trecut, deși trebuia să scadă.Un deficit mai mare aprobat la rectificarea bugetară de MF-PSD înseamnă că există o gaură în buget de 3 miliarde de lei care trebuie acoperită. În condițiile în care statul se împrumută la dobânzi de peste 9%, această manevră a MF-PSD reprezintă subminarea economiei naționale și instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze.
Nu există niciun motiv în acest an pentru creșterea deficitului bugetar. Economia crește. Nu a fost închisă ca în pandemie.Au crescut taxele psd-iste, programul de guvernare garanta că nu vor crește, și implicit veniturile la buget. Sunt 5 miliarde euro în conturile BNR din PNRR - 3 miliarde luați în avans doar pentru că am semnat anul trecut PNRR.Iar tandemul MF-PSD + BNR a crescut inflația psd-istă până la 16% pentru a umflă veniturile bugetului. Marcel Ciolacu și MF-PSD sunt buni de plată. Dacă nu plătesc ei atunci plătim noi prin taxe mai mari în anii următori. Unele taxe deja introduse în 2022, altele aprobate pentru 2023 și multe altele care urmează DACĂ Marcel Ciolacu ajunge vreodată premier," spune Florin Cîțu.
BNR: Economia a stagnat la final de an, în România
Cele mai recente date şi analize indică o cvasi-stagnare a activităţii economice în trimestrele III şi IV 2022, sub impactul escaladării războiului din Ucraina şi al extinderii sancţiunilor asociate, conform unui comunicat de presă al Băncii Naţionale a României.
"Cele mai recente date şi analize indică o cvasi-stagnare a activităţii economice în trimestrele III şi IV 2022, sub impactul escaladării războiului din Ucraina şi al extinderii sancţiunilor asociate. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, PIB îşi va mări însă probabil considerabil avansul în trimestrul III, pe fondul unui efect de bază, dar în condiţiile decelerării creşterii consumului privat. Relevantă din această perspectivă este scăderea însemnată de dinamică anuală consemnată în iulie-august de comerţul cu amănuntul, dar mai cu seamă de serviciile prestate populaţiei, contrabalansate doar în mică măsură de uşoara redresare a comerţului auto-moto. În acelaşi timp, producţia industrială şi-a amplificat contracţia în termeni anuali pe ansamblul primelor două luni ale trimestrului III, în timp ce lucrările de construcţii s-au redinamizat puternic în raport cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în principal pe seama celor de pe segmentul nerezidenţial şi de pe cel al construcţiilor inginereşti", se spune în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News