„Este un domeniu dificil şi ştim foarte bine că această tranziţie la economia verde în toată UE vine cu probleme. Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluţia pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest Guvern a arătat foarte clar şi anul trecut şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp.
Avem soluţii şi pentru următoarele trei luni de zile. În acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că soluţia pe care au ales-o nu cred că este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, şi ale minerilor, lună de lună în România au fost 4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.
Florin Cîțu: „Nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu”
Mai mult, șeful Guvernului a subliniat faptul că, în mandatul său de premier, nu va permite ca în România să aibă loc o nouă „mineriadă”, cum s-a întâmplat „în mandatul lui Iliescu şi a altor socialişti”.
„Nu mi se pare normal ce se întâmplă, de aceea spun că găsim soluţii, îi înţeleg, ştiu că trec printr-o situaţie dificilă, formula prin care încearcă să rezolve această situaţie nu mi se pare cea mai fericită, dar se pare că sunt foarte mulţi politicieni care profită, aşa cum au profitat şi alţi politicieni tot din aceeaşi categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu pot să spun doar atât românilor şi bucureştenilor, că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi a altor socialişti. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a mai spus premierul Cîțu.
Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni au continuat pentru a cincea zi consecutiv, protestele
Unii dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au anunţat, duminică seara, că sunt dispuşi să intre în greva foamei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocierile dintre liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH).
Pentru plata la zi a drepturilor băneşti restante - salarii, tichete de masă şi transportul la locul de muncă - este nevoie de circa 18 milioane de lei, potrivit aprecierilor făcute de directorul general al CEH, Samuel Dioane.
Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au continuat duminică, pentru a cincea zi consecutiv, protestele începute din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News