Iată, din dovleac putem prepara și focaccia, care este moale, delicată și gustoasă. În plus, rețeta are un avantaj suplimentar: ai nevoie doar de un bol și o lingură de lemn pentru a amesteca perfect toate ingredientele. Această focaccia din dovleac poate fi servită va atare sau umplută cu carne și brânzeturi. Indiferent cum o serviți, toată familia va fi încântată!
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
600 grame de dovleac, curățat,
440 ml de apă,
670 grame de făină integrală,
4 game de drojdie uscată,
40 ml de ulei de măsline virgin,
rozmarin și sare după gust.
Focaccia cu dovleac. Pufoasă și delicioasă va dispărea rapid de pe masă. Ai nevoie doar de un bol și o lingură de lemn. PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 200 grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie specială. Acum ocupați-vă de dovleac. Curățați dovleacul de coajă și semințe și tăiați-l în bucăți mici. Puneți feliile de dovleac în cuptor timp de o jumătate de oră, fără a adăuga condimente. Trebuie doar să se înmoaie.
Încercați și: Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă
Scoateți dovleacul din cuptor și zdrobiți-l cu o furculiță cât este fierbinte, apoi lăsați-l să se răcească complet. Între timp, turnați apa într-un bol, adăugați zahărul și drojdia, amestecați și lăsați amestecul aproximativ zece minute. Se adaugă apoi făina și se lasă să se absoarbă. Ulterior se toarnă uleiul și se potrivește de sare.
Ați putea prepara și: Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile
Amestecați compoziția cu o lingură de lemn, iar la final adăugați piureul de dovleac. Amestecă din nou. Aluatul va părea foarte lichid, dar nu adăugați mai multă făină, deoarece aluatul trebuie sp fie exact așa. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l să crească timp de 4 ore.
Încercați și: Plăcintă cu mere și dovleac, un desert perfect de toamnă. Vedeta oricărei mese în familie
După acest timp, ungeți cu puțin ulei o tavă mare și încăpătoare. Luați compoziția și amestecați-o din nou, apoi transferați-o în tigaie. Distribuiți aluatul cu grijă, apoi lăsați-l să mai crească încă o oră. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Presărați deasupra aluatului sare și rozmarin. Focaccia se coace timp de 20 minute. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News