Focaccia cu dovlecei - o prepari în 5 minute cu doar câteva ingrediente: Este dietetică, sățioasă și delicioasă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Focaccia cu dovlecei - o prepari în 5 minute cu doar câteva ingrediente: Este dietetică, sățioasă și delicioasă
Focaccia cu dovlecei - o prepari în 5 minute cu doar câteva ingrediente: Este dietetică, sățioasă și delicioasă

Focaccia cu dovlecei, o rețetă pe care o prepari în doar 5 minute. Ai nevoie de doar câteva ingrediente. În plus, este dietetică, sățioasă și delicioasă.

O focaccia delicioasă de dovlecei este necesară pentru o cină suficient de gustoasă cu care să mulțumească atât adulții, cât și copiii (convingându-i în același timp pe aceștia din urmă să mănânce legume). De fapt, seamănă doar cu focaccia, mai exact este o lipie, dar gustul nu se schimbă, fiind la fel de bună și apetisantă.

Deci, dacă nu ați încercat-o încă, trebuie neapărat să o faceți și, credeți-mă, nu veți regreta. De fapt, vă va plăcea atât de mult încât o veți face des! Cu atât mai mult cu cât durează doar cinci minute. Un alt avantaj al acestui fel de mâncare este că vă puteți bucura de el chiar dacă sunteți la dietă, deoarece dovlecelul este una dintre legumele cu cele mai puține calorii.  

În schimb, abundă antioxidanții, în primul rând luteina și carotenoizii, compuși antioxidanți benefici pentru sănătate. Pe de altă parte, coaja este o sursă neprețuită de fibre care ajută la reglarea intestinului și asigură o bună funcționare, prevenind problemele de constipație.

Dar hai să vedem cum se face această focaccia!

Focaccia de dovlecei gata în 5 minute, cu doar câteva ingrediente

 


Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătire: 35 minute
Timp total: 40 minute
Porții: 6 felii
Calorii: 190 pe felie

Ingrediente

180 g făină
150 g de dovlecei (2 de mărime medie)
40 g de parmezan ras
300 ml apă
40 ml ulei de măsline
1 ou
Suficientă sare


Pregătire

Mai întâi spălați bine dovleceii, uscați-i, tăiați-i julienne, puneți-i într-un castron și adăugați oul și uleiul.

Acum amestecați până când ingredientele sunt încorporate, apoi adăugați apa și continuați să lucrați cu o furculiță, fără să vă opriți, adăugați brânza rasă, făina și sarea.

Acum tapetați o tavă de copt cu hârtie, turnați amestecul pe ea și distribuiți-l bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

La final, se coace în cuptorul preîncălzit, în modul ventilat, timp de 35 de minute, la o temperatură de 190°C. Când este gata, se împarte focaccia în părți egale și se servește.

Dacă aveți musafiri la cină, deci e de la sine înțeles că vreți să vă impresionați oaspeții, așezați fiecare felie de focaccia cu dovlecei pe o frunză de salată, apoi asezonați-o cu ierburi și condimente la alegere. Alternativ, puneți totul pe o tavă și asezonați cu frunze de mentă. Succesul va fi asigurat!

Dacă își plac dovleceii, atunci s-ar putea să apreciezi și rețeta de chifteluțe de dovlecei cu telemea - Chiar și cel mai mare carnivor va fi dat pe spate de gustul deosebit.

Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu telemea e extrem de simplă. N-ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul este spectaculos.

Ingrediente

 

- 1 dovlecel ( 300 g)

- 1 ou

- 1 lingură cu vârf de făină albă (puteți înlocui cu pesmet)

- 1 lingură cu vârf pesmet

- pătrunjel verde tocat

- un cățel de usturoi zdrobit (opțional)

- sare, piper după gust

- 50g telemea rasă sau brânză feta

Vezi modul de preparare mai departe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel