Focaccia italiană este moale în interior și ușor crocantă la exterior. Secretul acestui echilibru perfect de consistențe este uleiul de măsline extravirgin.
Ingrediente (pentru 6 porții):
500 g de făină
7 g drojdie
1 lingură de sare
3 linguri de ulei de măsline
2 linguri de sare
3 crenguțe de rozmarin, tocate
2 căței de usturoi, tocați
Piper negru
Focaccia cu usturoi și rozmarin - Mod de preparare
Se amestecă făina și drojdia cu o lingură de sare și puțină apă. Se va crea un aluat neted. Se frământă 15 minute. Udați un castron cu un vârf de ulei. Așezați aluatul acolo și lăsați-l să se odihnească o jumătate de oră.
Așezați aluatul pe o foaie de copt. Stropiți puțin ulei de măsline. Se adaugă rozmarin, usturoi, sare și piper pe suprafață. Lăsați să stea o jumătate de oră. Preîncălziți cuptorul la 240 ° C.
Coaceți timp de 15 minute. Când se scoate, se stropește cu puțin ulei de măsline. Așteptați să se răcească înainte de a o tăia în porții.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News