Focaccia cu usturoi și rozmarin, după o rețetă italiană autentică. Miez pufos, coajă crocantă și o aromă unică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Focaccia cu usturoi și rozmarin, după o rețetă italiană autentică. Miez pufos, coajă crocantă și o aromă unică
Focaccia cu usturoi și rozmarin, după o rețetă italiană autentică. Miez pufos, coajă crocantă și o aromă unică

Bucătăria italiană este caracterizată prin utilizarea făinii în multe feluri de mâncare. Focaccia nu a rămas în urmă. Delicatetea italiană poate fi preparată cu usturoi și rozmarin. Aroma sa vă va lăsa oaspeții încântați.

Focaccia italiană este moale în interior și ușor crocantă la exterior. Secretul acestui echilibru perfect de consistențe este uleiul de măsline extravirgin.

Ingrediente (pentru 6 porții):

500 g de făină

7 g drojdie

1 lingură de sare

3 linguri de ulei de măsline

2 linguri de sare

3 crenguțe de rozmarin, tocate

2 căței de usturoi, tocați

Piper negru

 

Focaccia cu usturoi și rozmarin - Mod de preparare

 

Se amestecă făina și drojdia cu o lingură de sare și puțină apă. Se va crea un aluat neted. Se frământă 15 minute. Udați un castron cu un vârf de ulei. Așezați aluatul acolo și lăsați-l să se odihnească o jumătate de oră.

Așezați aluatul pe o foaie de copt. Stropiți puțin ulei de măsline. Se adaugă rozmarin, usturoi, sare și piper pe suprafață. Lăsați să stea o jumătate de oră. Preîncălziți cuptorul la 240 ° C.

Coaceți timp de 15 minute. Când se scoate, se stropește cu puțin ulei de măsline. Așteptați să se răcească înainte de a o tăia în porții.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel