Foştii piloţi militari, ademeniţi în China cu sume mari de bani pentru a-i antrena pe militarii din această ţară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Foştii piloţi militari britanici ar fi ademeniţi în China cu sume mari de bani pentru a-i antrena pe militarii din această ţară. 

Piloţii ar fi folosiţi de autorităţile de la Beijing pentru a înţelege tacticile şi capacităţile aeronavelor de luptă occidentale, informaţii care ar putea fi vitale în eventualitatea oricărui conflict, cum ar fi un atac asupra Taiwanului.

Foştii piloţi militari, ademeniţi în China cu sume mari de bani pentru a-i antrena pe militari

 

Responsabili occidentali cred că deja aproape 30 de piloţi militari pensionaţi ar fi plecat în China şi îi transmit cunoştinţele dobândite membrilor Armatei de Eliberare a Poporului, iar acţiunile Beijingului de recrutare ar fi în creştere în ultima perioadă, cu oferte de salarizare de până la 270.000 de dolari.

Ministerul britanic al Apărării a emis şi o alertă, în care le recomandă foştilor piloţi să evite să plece în China. Un purtător de cuvânt al ministerului, citat de BBC, a declarat că recrutarea piloţilor nu încalcă nicio lege din Regatul Unit, însă alerta publică are scopul de a descuraja astfel de activităţi.

China încearcă să obţină înţelegerea capacităţilor şi tacticilor aeronavelor de luptă occidentale, pe care le-ar putea înfrunta în luptă pe viitor, de exemplu, în cazul unui atac asupra Taiwanului, potrivit Rador.

Președintele Chinei, Xi Jinping, declarația care aruncă lumea în haos: 'Vom recuceri Taiwanul, chiar și cu forța'

 

"Vom recuceri Taiwanul, chiar și cu ajutorul forței dacă va fi necesar", a declarat președintele chinez, Xi Jinping, la începutul celui de-al 20-lea Congres istoric al Partidului Comunist Chinez. 'Reunificarea patriei va fi finalizată', a continuat el. Declarația sa riscă să arunce lumea în haos.

Cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez s-a deschis astăzi, duminică, 16 octombrie, în Marea Sală a Poporului din Beijing. Președintele Xi Jinping a fost prezent alături de predecesorul Hu Jintao, de bătrânii partidului și de actualii membri ai Comitetului permanent al Politburo. După un minut de reculegere pentru "martirii revoluției" și după intonarea imnului național, Xi Jinping a urcat pe scenă pentru un discurs mult așteptat.

Primul său punct a fost lupta împotriva lui Covid. Congresul istoric are loc într-un "moment critic pentru țară și pentru lume", dar Xi a susținut cu mândrie ceea ce s-a făcut pentru a construi o "țară socialistă modernă". În cinci ani, a spus el, guvernul său a obținut rezultate în lupta împotriva sărăciei, în diplomație și în apărarea națională, precum și în domeniul sănătății. "Am protejat viețile oamenilor", a subliniat el, "China a reușit să coordoneze controlul epidemiilor, combinându-l cu dezvoltarea economică și socială“.

Președintele chinez s-a referit apoi la revoltele din Hong Kong, subliniind că fosta colonie britanică este acum "condusă de patrioți" care au adus-o "de la haos la ordine" după revolte. "Alegerea de a avea o singură țară și două sisteme s-a dovedit a fi cea mai bună pentru Hong Kong și Macao și trebuie respectată pe termen lung", a afirmat el. Xi Jinping a menționat apoi Taiwanul, un alt punct crucial pentru politica chineză. "Ne-am dovedit capacitatea de a ne opune separatismului, independenței și ingerinței străine", a subliniat el, "Dorim o reunificare pașnică, dar nu vom renunța la dreptul de a folosi forța dacă este necesar. 'Reunificarea va fi cu siguranță realizată', a conchis el în aplauze.

"Vom lua toate măsurile necesare pentru a opri mișcările separatiste. Problema Taiwanului este treaba poporului chinez. Căutăm o reunificare pașnică, dar nu vom renunța la forță dacă este necesar. Reunificarea completă a patriei trebuie să fie realizată".

În discursul său de o oră și 45 de minute, Xi a menționat, de asemenea, o serie de priorități pentru anii următori. În opinia președintelui chinez, fundamentală este apărarea "demnității naționale", dar luând întotdeauna poziție "împotriva hegemonismului, unilateralismului, expansionismului și protecționismului". Toate defecte pe care Beijingul le pune pe seama Statelor Unite, principalul său antagonist în criza cu Taiwanul.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel