Fostul politician conservator, care a ajutat la conducerea campaniei Remain în 2016, a declarat că referendumul „a provocat multe daune economiei Marii Britanii”, conform Daily Mail.
Într-un interviu radiofonic, fosta mână dreaptă a lui David Cameron i-a criticat pe brexiștii care au refuzat să recunoască atât aspectele negative, cât și pe cele pozitive ale celor întâmplate în ultimii șase ani.
El a declarat pentru LBC: "Politica nu poate sfida realitatea... nu este de neimaginat ca peste 20 de ani să avem un set de acorduri economice cu UE care nu sunt prea îndepărtate de acordurile economice pe care le aveam când eram în UE".
George Osborne: „Comerțul liber cu Europa trebuie să fie o prioritate pentru oricine ar fi guvernul în următorii ani”
El a adăugat: "În multe privințe, oamenii pe care îi respect cel mai mult sunt cei care susțin că Brexitul are un cost economic, dar există și alte beneficii, cum ar fi controlul parlamentar, suveranitatea asupra frontierelor noastre.
„Ceea ce a fost un nonsens și rămâne un nonsens sunt oamenii care spun că Brexitul a fost o mare mișcare economică în beneficiul economiei britanice, sau un mare act de liber schimb. A fost cel mai mare act de protecționism din istoria Marii Britanii, iar acest lucru devine clar abia acum cu adevărat, acum când este pe deplin implementat, și de aceea comerțul liber cu Europa trebuie să fie o prioritate pentru oricine ar fi guvernul în următorii ani”.
Bruxelles-ul a amenințat astăzi cu un război comercial cu Marea Britanie
Bruxelles-ul a amenințat astăzi cu un război comercial cu Marea Britanie, lansând o bătălie juridică cu privire la planurile lui Boris Johnson de a renunța la unele părți ale acordului Brexit pentru a ușura presiunea politică în Ulster.
Comisia Europeană a anunțat noi acțiuni juridice în această dimineață, ca parte a unei serii de măsuri ca răspuns la demersul guvernului de a renunța unilateral la anumite părți din Protocolul privind Irlanda de Nord.
De asemenea, Comisia Europeană reia procedurile juridice împotriva Regatului Unit, care au fost suspendate anul trecut pentru a facilita negocierile privind comerțul post-Brexit.
Guvernul a primit două luni pentru a răspunde înainte ca acest caz să ajungă la Curtea Europeană de Justiție.
Irlanda de Nord are probleme cu Regatului Unit pentru nerespectarea unor părți importante din protocol
Vicepreședintele Comisiei, Maros Sefcovic, l-a avertizat astăzi pe dl Johnson că proiectul de lege privind protocolul pentru Irlanda de Nord, prezentat luni, nu are "nicio justificare juridică sau politică", adăugând: „Să spunem lucrurilor pe nume: acest lucru este ilegal”.
"A creat o incertitudine profundă și aruncă o umbră asupra cooperării noastre globale, toate acestea într-un moment în care respectarea acordurilor internaționale nu a fost niciodată mai importantă. Acesta este motivul pentru care Comisia a decis astăzi să inițieze o acțiune în justiție împotriva Regatului Unit pentru nerespectarea unor părți importante din protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord.”, a declarat Vicepreședintele Comisiei Europene.
Planul ar însemna „ruperea unui acord care protejează pacea și stabilitatea în Irlanda de Nord, un acord încheiat împreună în urmă cu doar trei ani” de către guvernul lui Boris Johnson și UE.
Proiectul de lege urmărește să elimine părți cheie ale protocolului - inclusiv un 'canal verde' fără controale pentru mărfurile din Marea Britanie continentală și să înlăture controlul de la curtea UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News