Fostul mare handbalist român, Mircea Grabovschi, campion mondial, a decedat la 71 de ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Fostul campion mondial la handbal, Mircea Grabovschi, s-a stins din viață / Foto: Facebook
Fostul campion mondial la handbal, Mircea Grabovschi, s-a stins din viață / Foto: Facebook

Fostul mare handbalist român Mircea Grabovschi, campion mondial în 1974, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 71 de ani, a anunţat Federaţia Română de Handbal pe site-ul său oficial. 

În data de 16 iulie, Mircea Grabovschi a suferit un AVC şi a fost internat la spital. Marţi, fostul vicecampion olimpic din 1976 s-a stins.

Mircea Grabovschi s-a născut pe 22 decembrie 1952, la Sighişoara, devenind un jucător emblematic al echipei Dinamo. Cariera sa strălucită a inclus numeroase realizări, culminând cu titlul de campion mondial în 1974 și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. Aceste succese l-au făcut să fie recunoscut și decorat de-a lungul anilor pentru contribuția sa la sportul românesc.

 

Mircea Grabovschi va rămâne mereu un model de dedicație și excelență sportivă

 

În august 1976, după ce a devenit vicecampion olimpic, Grabovschi a fost decorat cu ordinul "Meritul Sportiv Clasa a II-a". În martie 1982, a primit din nou aceeași distincție, pentru rezultatele deosebite obţinute la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucureşti din 1981. Recunoașterea meritelor sale nu s-a oprit aici; în decembrie 2000, a primit Medalia naţională "Serviciul Credincios" clasa I, iar în 2009 a fost decorat încă o dată cu ordinul "Meritul Sportiv Clasa a II-a". În acelaşi an, Sighişoara l-a onorat cu titlul de "Cetăţean de onoare".

În anul 2013, sala de sport a Colegiului Naţional "Mircea Eliade" din Sighişoara a fost denumită "Mircea Grabovschi" în semn de respect pentru contribuțiile sale excepționale. Pe lângă performanțele din handbal, Grabovschi a excelat și în alte domenii, fiind vicecampion naţional la bridge.

Decesul său reprezintă o pierdere uriașă pentru sportul românesc și pentru toți cei care l-au cunoscut și admirat. Federația Română de Handbal, alături de întreaga comunitate sportivă, transmite condoleanțe familiei și apropiaților. Mircea Grabovschi va rămâne mereu în memoria noastră ca un adevărat campion și un model de dedicație și excelență sportivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel