EXCLUSIV  Fostul premier scoțian Nicola Sturgeon a mâncat amandine și eclere în magazinul unor români din Glasgow - FOTO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicola Sturgeon, fostul premier al Scoției, la magazinul românilor
Nicola Sturgeon, fostul premier al Scoției, la magazinul românilor

Nicola Sturgeon a mâncat amandine și eclere în magazinul unor români din Glasgow, chiar în perioada în care aceasta era premier al Scoției. Alex si Dani, proprietarii magazinului, au povestit experiența în emisiunea Departe de România, moderată de Gabriel Nuță-Stoica. 

Alex și Dani, proprietarii magazinului Transylvania Shop and Coffee din Glasgow, au povestit, în emisiunea Departe de România, episodul în care premierul pe atunci în funcție Nicola Sturgeon a intrat în magazinul lor și a încercat preparatele românești.

"Suntem deja un punct pe harta turistica. Premierul Nicola Sturgeon, în perioada în care încă în funcție, venea la noi. În timpul pandemiei venea la noi, bea cafeaua, mai făcea o poză. Pentru noi, să avem primul ministru al Scoției să vină la un magazin românesc, a fost o mare onoare. Este ceva de neimaginat. Am fost foarte bucuroși. Și ea ne-a mulțumit și de Crăciun primim o felicitare", au povestit cei doi.

Întrebați ce preparate a încercat Nicola Sturgeon, cei doi au spus că preferata ei a fost amandina.  

"A mâncat prăjituri. A încercat amandină, ecler, bomboane fondante. Chiar s-a întors după amandină. Noi avem și platouri mixte din diverse brânzeturi și salamuri", au mai spus cei doi. 

VIDEO

Youtube video image
 

Cei doi români au în magazinul lor prăjituri "cum le făcea bunica"

 

„Zona în care ne aflăm acum se numește Victoria Road. Eu îi spun mereu simplu, Victoria, ca în București. Este cea mai diversă parte din Scoția, unde trăiesc bulgari, polonezi, români, cehi, slovaci – un mix complet de naționalități. 

Când am ales acest loc în perioada pandemiei, lângă un parc, am observat că era cea mai frecventată stradă din tot orașul, tocmai din cauza parcului. Oamenii, obișnuiți să stea 24 de ore în casă, ieșeau în stradă, așa că am ales să deschidem aici, cunoscând locația și comunitatea. Ne-am propus să aducem ceva diferit.

Britanicii, în special, au fost foarte interesați. Da, sunt mulți români în zonă, dar și oameni de alte naționalități. Aici se vorbesc peste 170 de limbi, ceea ce face zona una dintre cele mai diverse din Marea Britanie și chiar din lume.

Avem aici și ziarul local, radiouri locale, de exemplu, un radio local transformat în cafenea, unde oamenii pot veni să își cumpere cafeaua. Noi am fost chiar invitați să participăm live la emisiuni. După deschidere, am avut o surpriză – a venit și BBC să ne vadă. Oamenii ne întrebau dacă suntem cu adevărat din Transilvania. Ziceam „da!”. Mulți cred că Transilvania este doar un mit, un loc din filme, dar noi le-am explicat că venim de acolo, mâncăm zacuscă, crempuri și prăjituri tradiționale.

Prăjiturile sunt mari, cum le făcea bunica, de casă, și când le dai scoțienilor sau britanicilor o prăjitură de 400 de grame, se miră: „Ce este asta?” Se miră, da!”, mai spun cei doi.

Alex și Dani au dat lovitura cu ciocoliva românească și au făcut uitat trendul cu ciocolata Dubai. Vezi aici detalii.

FOTO cu Nicola Sturgeon la magazinul românesc din Glasgow

nicola-sturgeon-la-magazinul-romanilor_99038500

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel