Impozitul pe patrimoniu, cunoscut în Franţa sub denumirea ISF şi care viza întregul patrimoniu al unei persoane, a fost transformat anul trecut într-un impozit care vizează doar patrimoniul imobiliar. În consecinţă, cei care deţin portofolii mari de acţiuni vor fi exoneraţi, ceea ce a fost descris de partidele de stânga drept un "cadou pentru bogaţi". Întrebat cu privire la posibilitatea reintroducerii impozitului pe patrimoniu, reclamată de numeroşi manifestanţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Benjamin Griveaux, a spus că Executivul ar putea să îşi regândească propunerile dacă va ajunge la concluzia că reforma nu a dat rezultate.
"Acest subiect nu este momentan pe masa discuţiilor dar dacă ceva nu merge, nu suntem idioţi, îl vom schimba", a declarat Benjamin Griveaux pentru postul de radio RTL, după ce Executivul de la Paris a anunţat îngheţarea pentru şase luni a unor taxe nepopulare pentru carburanţi. Estimând că "este nevoie de 18 până la 24 de luni pentru ca măsura să producă efecte", Benjamin Griveaux a afirmat că acest dispozitiv va fi evaluat de Parlament, cel mai probabil "în toamna lui 2019".
Cu privire la taxele pe carburanţi, a căror majorare prevăzută a avea loc de la 1 ianuarie 2019 a fost amânată cu şase luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a reafirmat miercuri că dacă Executivul nu va găsi o soluţie la finalul procedurii de negociere ce se va derula până la 1 martie 2019, va renunţa să le majoreze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News