La doi ani de la această spargere cu pagube colosale, o româncă de 43 de ani a fost pusă sub acuzare. Această femeie care locuiește în Versailles este suspectată că a participat, în perioada 1 august – 17 august 2020, în Hauts-de-Bienne, la spargerea unui magazin de optică și care a cauzat un prejudiciu de 3,6 milioane de euro bunuri.
Totul începe când proprietarul acestui magazin descoperă că ochelarii i-au fost jefuiți. Infractorii au reușit să intre în magazin forțând intrarea înainte de a pune mâna pe 71.338 de perechi de ochelari de designer.
Franța. Tânăr român, mort după ce a căzut de pe bastioanele castelului Montbéliard
Ochelari furați, descoperiți la domiciliul româncei
Anchetatorii au identificat un Volkswagen Passat aparținând unui bărbat de naționalitate română. Aceșta i-a găzduit pe cei trei suspecți din Versailles, iar pe 7 iunie poliția a luat măsuri. Doi bărbați sunt dispăruți, dar polițiștii o arestează pe Gabriela, o mamă care lucrează în orașul regal ca și chelneriță într-un restaurant.
În timpul percheziției domiciliului său, jandarmii au descoperit 27 de perechi de ochelari, dintre care 21 ar putea corespunde celor furați în Jura. Românca a fost arestată, dar neagă orice implicare în furt.
„Aceste explicații sunt insuficiente pentru a justifica prezența acestor obiecte la domiciliul ei”, a spus o sursă apropiată cazului. Dosarul acestei românce este curat, iar autoritățile române nu cunosc nicio legătură cu lumea interlopă. Avocatul româncei, Me Tarek Koraitem, nu dorește să comenteze acest dosar aflat încă în mâinile unui judecător de instrucție.
Bunurile furate, vândute în România sau Republica Moldova
„Grupurile criminale românești sunt oportuniste. Ele sunt specializate în furtul de marfă, tractoare agricole, furtul de pe rafturile magazinelor și spargeri de case și magazine. Ele sunt, în general, alcătuite în jurul unei persoane sau a unui nucleu de români care au trăit sau au lucrat deja în Europa de Vest”, precizează într-o notă Oficiul central de luptă împotriva delincvenței itinerante (OCLDI).
„Când aceste echipe sunt instalate în Île-de-France, ele pot parcurge câteva sute de kilometri pentru a comite furturi înainte de a se întoarce la casele lor. Bunurile furate sunt apoi vândute în străinătate. În general, se pleacă cu mașina sau cu autobuzul spre est și obiectele furate sunt revândute în România sau Republica Moldova. Opticienii sunt vizați în special de hoții internaționali care efectuează raiduri în toată țara”, a conchis OCLDI.
Fermierii din Franța și Italia se confruntă cu consecințe grave ale furtunilor și secetei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News