Miercuri, 9 februarie, profesorul Alain Fischer a declarat pentru Senat că sfârșitul certificatului verde "ar putea veni destul de repede", conform connexionfrance.com. Acesta a explicat că totul va depinde de ratele de cazuri de Covid și de presiunea asupra spitalelor.
"Rata de incidență trebuie să fie de cel puțin zece ori mai mică”, a spus el. Mai exact, profesorul se referă la numărul de cazuri pe săptămână la 100.000 de persoane. În prezent rata este de 2.498 de persoane infectate.
Franța, din ce în ce mai puține cazuri de infectări cu Covid-19
Unul din motivele întemeiate pentru care Franța ar putea renunța la certificatul verde este numărul redus de infectări. Astfel numărul mediu de cazuri de Covid raportate zilnic a scăzut cu 28,6% în ultima săptămână, ajungând la o medie de 239.532 de cazuri pe zi.
Profesorul Fischer a adăugat că „supraîncărcarea actuală a spitalului” trebuie, de asemenea, redusă, serviciile revenind la normal. Ultimele cercetări arată că numărul de internări în spital pentru Covid a scăzut cu 3% în ultima săptămână.
Franța nu ia în calcul momentan a patra doză de vaccin
Profesorul Fischer a mai spus comisiei din Senat că nu se ia în considerare introducerea celei de-a patra doză de vaccin. Acesta a adăugat, totuși, că acest lucru s-ar putea schimba în săptămânile următoare.
„Nu este imposibil să spun contrariul într-o săptămână, aceasta este dificultatea exercițiului, trebuie să te adaptezi destul de des. Germanii au luat această decizie, de a da o a patra doză, dar aș dori să știu cum va ieși, pentru că nu îmi este complet clar.”, a declarat Fischer.
Comisia de vaccinuri din Germania a recomandat săptămâna trecută o a patra doză pentru persoanele care riscă să manifeste o formă gravă a virusului, inclusiv pentru cei cu vârsta de 70 de ani sau peste.
Certificatul verde, o formă eficientă de a convinge oamenii să se vaccineze
„Putem estima că 13% dintre oamenii din Franța s-au vaccinat datorită certificatului verde”, consideră profesorul Fischer.
De asemenea, persoanele nevaccinate, în special persoanele în vârstă, cei care nu au primit încă rapeluri sau persoanele care nu au voie să se vaccineze, sunt cele mai vulnerabile la Covid. Astfel că profesorul este de părere că toți ceilalți, ar trebui să se vaccineze pentru a-i proteja.
„Vaccinarea este un act de solidaritate față de cei care nu sunt vaccinați, care nu pot fi vaccinați”, a spus el.
El și-a exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la eficacitatea unei reguli de vaccinare obligatorie, spunând că este încă necesar să „facem mai multă informare”. Din 15 februarie, perioada de valabilitate a certificatelor de recuperare se va scurta la patru luni.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News