Franța. Român, suspectat de atac terorist: Ar fi strigat "Allah Akbar" în timp ce a înjunghiat un turist spaniol, la Paris (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Franța. Român, suspectat de atac terorist: Ar fi strigat "Allah Akbar" în timp ce a înjunghiat un turist spaniol, la Paris (VIDEO)
Franța. Român, suspectat de atac terorist: Ar fi strigat "Allah Akbar" în timp ce a înjunghiat un turist spaniol, la Paris (VIDEO)

Un român a fost arestat, sâmbătă după-amiază, la Paris, după ce a înjunghiat cu un cutter un turist din Spania. Pista teroristă a fost exclusă.

Un turist spaniol a fost rănit sâmbătă, 10 iulie 2021, pe Rue de Rivoli, în centrul Parisului, de un bărbat de naționalitate română, care l-a atacat cu un cutter.

Românul l-a rănit pe bărbat în gât, care, potrivit BFMTV, se află în stare destul de gravă. Potrivit site-ului, cuplul tocmai luase un Vélib 'când a sosit un alt bărbat, declarând că bicicleta era a lui. Potrivit mai multor martori, el era incoerent în vorbire.

Un bărbat de naționalitate română a fost "imediat arestat".

Femeia care îl însoțea pe turistul spaniol nu a fost rănită, a declarat o sursă din cadrul poliției. Motivele atacului, care a avut loc cu puțin timp înainte de ora locală 16.30, nu sunt cunoscute, dar varianta teroristă a fost exclusă din cauza profilului autorului, a precizat sursa citată.

Român, suspectat de ATAC TEREORIST la Paris. Turist înjunghiat

 

Atacatorul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a fost imobilizat rapid de trecători și de poliție. În timpul arestării sale, el a afirmat, potrivit aceleiași surse, că a strigat "Allah Akbar" în timpul atacului. Dar acest lucru nu a fost confirmat de anchetă, potrivit Actu.fr.

Pe Twitter, Fabien Perrier, jurnalist pentru Liberation , Le Soir sau Le Temps , a postat o fotografie care arată strada de Rivoli blocată de mașinile poliției și de pompieri. „Sunetul constant al sirenelor poliției din jur”, a scris el într-un tweet.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă privind acuzația de tentativă de omor. Investigațiile au fost încredințate poliției judiciare, potrivit ouest france.

UPDATE, 20.20

Victima se afla împreună cu partenerul său la o stație Vélib ', rue de Rivoli, intenționând să împrumute o bicicletă, când a izbucnit o ceartă cu un alt utilizator. „ A existat un dezacord. Se pare că atacatorul și turistul spaniol au dorit să ia aceeași bicicletă. Tensiunea a crescut rapid și bărbatul a scos un cutter înainte de a lovi turistul la nivelul gâtului ”, precizează sursa poliției. Mai mulți trecători au intervenit pentru a prinde atacatorul în timp ce poliția a intervenit, potrivit Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel