Franța. Șase români, între care trei minori, arestați la Nantes: Au dat aproape 80 de lovituri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un grup de șase români, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, a fost reținut la Nantes. Aceștia sunt suspectați că au efectuat aproape 80 de spargeri la diferite companii.

Echipa de infractori desfășura de un an o serie de furturi agravate în zona Nantes. Șase indivizi au fost arestați în timpul unei operațiuni a poliției și jandarmeriei, a anunțat joi Parchetul din Nantes. Aceștia sunt suspectați de comiterea a 78 de spargeri.

Cele șase persoane suspectate de comiterea a aproape 80 de jafuri agravate în regiunea Nantes au fost arestate marți. 

Echipamente informatice, telefoane, unelte, bani, combustibil... Lista furturilor este impresionantă. Se crede că este opera unei bande de șase indivizi care au fost activi în regiunea Nantes între 2022 noiembrie și săptămâna trecută. Datorită unei anchete îndelungate efectuate în comun de serviciul departamental de securitate Loire-Atlantique și de compania de jandarmerie din Nantes, cei șase cetățeni români au fost arestați, a anunțat joi seara procurorul din Nantes.

Furau mașini și le foloseau la jafuri



"Patruzeci și nouă de furturi agravate au fost înregistrate în zona poliției și 29 în zona jandarmeriei, cu o creștere a intensității infracțiunilor constatate începând cu luna august 2023", detaliază Renaud Gaudel. Modul de operare era adesea același. Indivizii vizau întreprinderi în care reușeau să pătrundă, fie prin efracție, fie prin escaladarea pereților perimetrali și a fațadelor societăților. "Pentru a-și comite infracțiunile, indivizii nu ezitau să folosească vehicule furate", a continuat procurorul general.

După mai multe luni de cercetări la care au participat 25 de persoane, la care se adaugă 30 de polițiști și jandarmi în timpul arestărilor, anchetatorii au stabilit în octombrie o legătură între mai multe cazuri. "De atunci, echipa comună de anchetă a lucrat în mod activ la acest caz, ceea ce a dus la lansarea unei operațiuni de poliție în dimineața zilei de 14 noiembrie, într-o tabără situată pe Quai Emile Cormerais din Nantes, precum și într-un apartament din Nantes", explică procurorul general.

Doi dintre cei trei adulți, în vârstă de 18, 23 și 30 de ani, au fost plasați în arest preventiv după ce au cerut timp pentru a-și pregăti apărarea. Cel de-al treilea a fost plasat sub control judiciar. Trei minori, cu vârste de 15, 16 și 17 ani, au fost, de asemenea, aduși în fața unui judecător pentru minori. În așteptarea unei audieri, unul dintre ei a fost plasat în arest preventiv, iar altul într-un centru educațional închis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel