Având în vedere amenințările cu bombă și cel mai înalt nivel de alertă teroristă care rămâne în vigoare, Franța este îngrijorată de turismul său. Asociația Hotelurilor și Restaurantelor (UMIH) din zona Parisului a raportat o creștere cu zece procente a anulărilor la începutul sărbătorilor de toamnă.
Un operator hotelier din Paris a raportat că de la începutul săptămânii au pierdut 15 la sută din rezervări, aproape toate din străinătate.
Președintele UMIH, Franck Delvau, a declarat pentru postul „France Info” că turiștii își amână călătoriile de teamă de avertismente suplimentare. Pe lângă hoteluri, taximetriștii înregistrează și o ușoară scădere a clienților. „Acest lucru pune în pericol industria turismului”, a avertizat Delvau. Climatul înfricoșător nu este bun pentru industrie.
Zboruri anulate, Versailles și Luvru evacuate
În ultimele zile, zborurile pe aeroporturile regionale din Franța au fost anulate în urma amenințărilor cu bombă. Cel puțin 14 aeroporturi au fost afectate, vineri, 20 octombrie, inclusiv în Rennes și Bordeaux. Atracțiile turistice precum Palatul Versailles sau Luvru au fost evacuate.
"Oamenii s-au săturat. Vedem deja că rezervările sunt anulate. Suntem îngrijorați. Dacă vii din străinătate și ajungi într-o săptămână, nu vrei să-ți asumi niciun risc", a declarat primarul de Versailles, François de Mazières.
Palatul Versailles a fost închis sâmbătă, 21 octombrie, pentru a șasea oară în șapte zile, după o amenințare cu bombă. Deși un suspect a fost arestat, amenințările continuă.
Ministerul Turismului a spus că nu se poate vorbi de un val de anulări. Din punctul de vedere al experților în turism, există riscul, ca turiştii din Belgia sau Germania să anuleze călătoriile planificate.
Trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro
Amenințările cu bombă au crescut de la atacul fatal al unui tânăr islamist asupra unui profesor din Arras în urmă cu o săptămână. Atunci a fost impus cel mai înalt nivel de alertă teroristă în Franța. Un număr mare de amenințări afectează și școlile. În multe cazuri, tinerii au fost identificați ca fiind responsabili.
Guvernul vrea să ia măsuri mai decisive împotriva autorilor decât înainte. „Nu sunt glume, ci crime și vor fi pedepsite. Nu va exista impunitate. Nu vor permite să se joace cu fricile francezilor”, a declarat ministrul Transporturilor Clément Beaune.
Procurorul din Paris Laure Beccuau a explicat că o alarmă de bombă falsă trebuie să fie privită ca „violență psihologică intenționată”. Acesta ar putea fi pedepsită cu trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News