Franța. Sute de oameni în stradă în memoria Rozei, fetița româncă ucisă de un adolescent de 15 ani - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Aproximativ 500 de oameni au participat la marșul de omagiere al Rozei, fetiță româncă găsită într-un sac de gunoi
Aproximativ 500 de oameni au participat la marșul de omagiere al Rozei, fetiță româncă găsită într-un sac de gunoi

Sute de oameni au ieșit într-un marș în memoria fetiței de 5 ani, Roza-Izabela, care a fost ucisă pe 25 aprilie și găsită într-un sac de gunoi. Oamenii trecut și pe la casa părinților din Rambervillers.

Clipe emoționante în orașul francez Rambervillers. Un marș de comemorare a avut loc sâmbătă, 29 aprilie 2023, în memoria fetiței Roza-Izabela, în vârstă de 5 ani, care a fost găsită moartă într-un sac de gunoi pe 25 aprilie. Cei care au dorit să participe au fost invitați de părinți să se adune în fața casei lor din Rue du Cheval Blanc, de unde au mărșăluit spre centrul orașului. Aceștia au cerut participanților să poarte un articol de îmbrăcăminte roz sau o floare de aceeași culoare în memoria fiicei lor.

500 de oameni s-au alătura procesiunii

 

Potrivit jandarmeriei, aproximativ 500 de persoane s-au alăturat procesiunii pentru a susține familia în încercarea lor. Vecini, mulți locuitori emoționați și mulți membri ai comunității românești din care face parte familia Roza-Izabela. Copleșite de durere, Bianca, mama și bunica au cedat de mai multe ori în timpul marșului, care a rămas foarte demn.

"Când ești mamă, te gândești că asta se poate întâmpla oricui, inclusiv copiilor tăi. Ar fi putut fi fiica mea”, spune o mamă. 

Mai multe persoane au scandat "dreptate pentru Rose", potrivit publicației France Info.

La finalul marșului, unul dintre unchii fetei a luat cuvântul pentru a le mulțumi tuturor celor prezenți și, de asemenea, pentru a cere să se facă dreptate.

Joi, 27 aprilie, un băiat de 15 ani a fost acuzat de procurorul Frédéric Nahon de uciderea unei minore de 15 ani și plasat în arest preventiv. Primele rezultate ale autopsiei efectuate asupra fetei au concluzionat că nu a existat niciun viol. Trupul neînsuflețit al copilei va fi returnat familiei pentru înmormântare abia după ce vor fi efectuate alte examene, care se așteaptă să mai dureze câteva zile.

Adolescentul suspectat de crimă riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

VIDEO

Youtube video image
 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel