Franța trimite portavionul cu propulsie nucleară Charles de Gaulle mai aproape de România, în misiune de survolare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Florence Parly
Florence Parly

Portavionul cu propulsie nucleară Charles de Gaulle va fi desfășurat în misiuni „de descurajare” și de survolare a României, Poloniei și țărilor baltice, a anunțat joi ministrul francez al Apărării la televiziunea BFMTV.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul francez al Apărării. Florence Parly a declarat că aeronava va pleca din zona Mării Mediterane și va veni spre țara noastră.

”Ieri, portavionul nostru Charles-de-Gaulle și escorta sa au părăsit Cipru pentru a putea ajunge într-o zonă din Mediterana de unde avioanele noastre Rafale și avioanelor noastre de recunoaștere vor putea să efectueze misiuni de poliție aeriană, recunoaștere, informare” a spus ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, invitată joi la BFMTV.

”Aceste avioane vor zbura spre nord, spre teritoriul României, unde vor avea capacitatea de a observa și de a descuraja. Intenția este să spunem, suntem aici și dacă trebuie să ne apărăm, o vom face”, a adăugat ministrul francez al Apărării.

Ministra franceză a forțelor armate, Florence Parly, a anunțat că vine în România, duminică, pentru a se întâlni cu militarii francezi care au ajuns în țara noastră recent, în contextul războiului de agresiune inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Ea a spus că Franța dorește „să trimită un semnal Rusiei că ne protejăm şi că ne vom apăra dacă vom fi atacaţi”, potrivit Agerpres.

Ministrul francez al forţelor armate se va deplasa duminică în România

 

„Voi merge duminică în România pentru a-i vedea pe soldaţii noştri”, a anunțat Parly, joi. „I-am desfăşurat pentru că datorăm asistenţă şi solidaritate unor ţări care aparţin Uniunii Europene, care aparţin Alianţei Atlantice şi care sunt cel mai aproape de acest conflict”, a adăugat ea.

„Vrem să trimitem un mesaj de descurajare Rusiei, astfel încât Rusia să nu mai facă niciun pas şi să nu îşi propună să treacă această graniţă care este Alianţa Atlantică; suntem ţări care sunt legate printr-un pact de solidaritate şi Rusia ştie că dacă unul dintre noi este atacat, atunci întreaga Alianţă va riposta”, a avertizat ea.

Franţa doreşte „să trimită un semnal Rusiei că ne protejăm şi că ne vom apăra dacă vom fi atacaţi; trimitem, de asemenea, un mesaj către partenerii noştri, către aliaţii noştri, cărora le datorăm solidaritate şi asistenţă”, a continuat ea. „Este ceea ce va face Franţa, trimiţând, aşa cum face acum, chiar 500 de soldaţi în România şi îi voi vizita peste trei zile”, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel