Este sezonul fripturii și chiar dacă nu este foarte cald, poate cel mai bun dintre toate, al aprinderii grătarului! Această rețetă de frigărui de porc face ca atât marinarea, cât și grătarul să fie mai rapide - o economie uriașă de timp care ne lasă mai mult timp pentru a ne bucura de cea mai bună parte a iernii, un vin în fața grătarului.
Cum se prepară frigăruile de porc la grătar
Pentru a face aceste frigărui, am apelat la mușchiul de porc. Această bucată este favorita, mai ales pentru grătar, deoarece nu numai că este accesibilă, dar este și o bucată de carne care iartă. Nu se usucă, chiar dacă din greșeală lași carnea pe grătar pentru un timp! Carnea rămâne savuroasă și suculentă și este deosebit de minunată pentru a se îmbiba cu aroma din marinată.
Pentru a face marinada, am adus în joc calul de bătaie de joc al aromelor - oțetul balsamic și sosul de soia îi dau acel unu-doi pumn de aromă, usturoiul și condimentele creole adaugă un pic de forță, iar o notă de miere și pastă de tomate echilibrează aromele.
Deoarece carnea este tăiată în cuburi, se absoarbe în marinadă în mai puțin timp și se gătește în doar 10 minute!
Frigărui de porc la grătar cu marinată balsamică - Ingrediente
- 1 kg file de porc
- 115 g de oțet balsamic
- 100 g de sos de soia
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de condimente de grătar
- 1 linguriță de pastă de tomate
- 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1 ceapă roșie
- ulei de măsline pentru ungere
Frigărui de porc la grătar cu marinată balsamică - Rețeta pas cu pas
Tăiați fileul de porc în cuburi de 2,5 cm.
Într-un bol de sticlă (sau nereactiv), amestecați oțetul balsamic, sosul de soia, usturoiul, mierea, condimentele Creole, pasta de tomate și piperul. Adăugați carnea de porc, amestecând bine pentru a acoperi carnea pe toate părțile cu marinada. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider timp de 30 de minute sau până la 4 ore pentru a se marina.
Înmuiați frigăruile în apă timp de 30 de minute înainte de a le găti pentru a preveni arderea lor.
Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare.
Decojiți ceapa roșie și tăiați-o pe lungime în două. Se taie în felii de aproximativ 2,5 cm.
Înfigeți carnea de porc și ceapa roșie pe țepușe. Se ung ușor pe toate părțile cu ulei de măsline pentru a preveni lipirea.
Frigeți frigăruile de porc timp de aproximativ 10 minute, rotindu-le o dată sau de două ori, până când sunt complet fierte, cu o temperatură internă de 65°C.
-----------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News