Friptură de porc în sos aromat și picant cu verdeață proaspătă, o cină copioasă în stil asiatic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Friptură de porc în sos aromat și picant cu verdeață proaspătă, o cină copioasă în stil asiatic. Sursa foto: freepik.com
Friptură de porc în sos aromat și picant cu verdeață proaspătă, o cină copioasă în stil asiatic. Sursa foto: freepik.com

Vă oferim o rețetă pentru un preparat foarte rapid: carne de porc prăjită rapid într-o tigaie wok cu un sos aromat și picant.

Ghimbirul, usturoiul, lămâia, menta, coriandru și ceapa verde formează în acest preparat o combinație pur și simplu delicioasă.

Puteți înlocui carnea de porc cu carnea de pui, dar ar trebui să folosiți pulpe și nu piept de pui. Focul trebuie să fie puternic tot timpul. Totul ar trebui să fie prăjit, nu înăbușit,. Mâncarea va fi gata în 5-7 minute.

Cartofi prăjiți cu un ingredient secret: rețeta unui preparat care nu va lăsa pe nimeni indiferent

Cât despre sosul de pește din rețetă, acesta poate fi înlocuit cu sos de soia. Dar în combinație cu sosul de pește, felul de mâncare se dovedește a fi mult mai gustos decât doar cu sos de soia. 

Ingrediente:

carne de porc - 4 felii de ceafă,

ardei iute roșu - 1 bucată,

usturoi - 4 căței,

rădăcină de ghimbir proaspătă - 10 grame,

arahide - 100 grame,

sos de soia - 30 ml,

sos de pește - 20 grame,

zahăr - 1 lingură,

lămâie verde - 1 bucată,

mentă - 20 grame,

coriandru proaspăt - 20 grame,

ceapă verde - 30 grame,

ulei.

 

Pașii de urmat

 

Pregătiți toate ingredientele. Tăiați carnea de porc fâșii, tăiați mărunt ardeiul iute, treceți usturoiul printr-o presă, radeți ghimbirul pe răzătoarea fină, rumeniți alunele într-o tigaie uscată. dați prin răzătoare coaja de la lămâie și stoarceți zeama. Se amestecă sosul de pește cu susul de soia și cu sucul de lămâi. Se toacă coriandrul și se amestecă cu coaja de lămâie.

Dovleac umplut cu carne și cartofi, un preparat delicios și original. Rețeta este ideală pentru o cină în familie

Încingeți uleiul într-o tigaie wok sau pur și simplu într-o tigaie adâncă la foc mare. Adăugați carnea și rumeniți-o pe fiecare parte, amestecând-o constant.

Transferați carnea pe o farfurie curată și puneți ghimbirul, zahărul și usturoiul în tigaie. Se prăjesc la foc mare, amestecând, timp de aproximativ un minut.

Mere umplute cu varză roșie și șuncă: o rețetă cu care îți vei surprinde prietenii

Întoarceți carnea în tigaie, adăugați sosul și aduceți totul la fiert. Se ia de pe foc, se adaugă coriandrul tocat și coaja de lămâie și se amestecă bine.

Carnea de porc cu sus se pune pe un vas de servire și se decorează cu alunele prăjite. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel