Furnizarea apei potabile este afectată în județul Arad din cauza caniculei prelungite. Autoritățile au impus un program de distribuţie

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Furnizarea apei potabile din reţeaua publică este afectată în unele localităţi din judeţul Arad, din cauza epuizării rapide a rezervelor, pe fondul caniculei prelungite.

Furnizarea apei potabile din reţeaua publică este afectată în anumite localităţi din judeţul Arad din cauza epuizării rapide a rezervelor, pe fondul caniculei prelungite. Drept urmare, autorităţile au impus un program de distribuţie.

Localitățile din Arad afectate de secetă. Ce trebuie să știe cetățenii

 

Compania de Apă Arad a anunţat, luni, că, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a emiterii codurilor portocaliu/roşu de caniculă, este necesară refacerea rezervei de apă în unele zone ale judeţului.

"Pentru aceasta, în anumite intervale orare, distribuţia apei potabile este oprită sau furnizarea este făcută la presiune mai scăzută. Astfel, astăzi, 15.07.2024, până la ora 17,00, şi în intervalul orar 24,00 - 05,00 al zilei de 16.07.2024, furnizarea apei potabile este întreruptă în localităţile Chişlaca, Craiva, Coroi, Siad, Susag, Rogoz, Bocsig, Mânerău, Răpsig, Beliu, Vasile Goldiş, Tăgădău, Avram Iancu, Hăşmaş, Comăneşti", se precizează într-un comunicat de presă.

Citește și: Criză de apă în Alba: Autoritățile iau în calcul sistarea furnizării; Restricții severe în mai multe localități

Compania de Apă Arad îi roagă pe utilizatorii reţelei publice "ca în aceste zile extrem de toride să folosească apa potabilă numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer". Pentru udatul grădinilor, este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie, relatează Agerpres. 

------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel