Fursecuri cu ghimbir și glazură de zahăr, o rețetă pe care toate gospodinele o vor îndrăgi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fursecuri cu ghimbir și glazură de zahăr, o rețetă pe care toate gospodinele o vor îndrăgi. Sursa foto: freepik.com
Fursecuri cu ghimbir și glazură de zahăr, o rețetă pe care toate gospodinele o vor îndrăgi. Sursa foto: freepik.com

Aceste fursecuri sunt incredibil de bune. Aroma și starea de spirit festivă, pe care le emană în casă, te vor face să le prepari în fiecare an pentru sărbătorile de iarnă.

Este o modalitate grozavă de a te distra cu copiii tăi făcând aceste fursecuri. O dispoziție incredibilă de Crăciun și Anul Nou îți este garantată.

Pe lângă glazură, astfel de fursecuri pot fi decorate cu stropi de zahar colorat, care pot fi achiziționați din magazinele online specializate pentru cofetari sau supermarketuri.

Aluatul finit este excelent pentru a fi depozitat în congelator. Așa că poți coace o jumătate de aluat într-o zi, iar restul lasă-l pentru  weekend.

Ingrediente:

zahăr - 500 grame,

apa clocotită - 200 ml,

unt - 200 grame,

bicarbonat de sodiu - 1 lingură,

sare - 0,5 linguriță,

făină de grâu - 980 grame,

miere - 2 linguri,

ghimbir măcinat - 1 lingură,

scorțișoară măcinată - 2 lingurițe,

cardamom măcinat - 1,5 linguriță,

cuișoare - 0,25 linguriță.

Plăcintă delicioasă cu ciuperci fără aluat, potrivită celor care numără caloriile

Pentru glazură:

albuș de ou - 1 bucată,

zahăr pudră - 250 grame,

amidon - 0,5 linguriță,

suc de lămâie - 1 lingură.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Topește zahărul într-o cratiță, toarnă cu grijă apă clocotită și amestecă până când caramelul este complet dizolvat. Ține focul mediu pentru ca caramelul să nu se ardă. Dacă caramelul se întunecă, fursecurile vor fi amare.

Se adaugă untul și se dizolva amestecând. Adaugă condimente și bicarbonat de sodiu. Atenție: compoziția va fi foarte spumoasă.

Când  caramelul se răcește, adaugă oul și amestecă. Apoi treptat se pune făina. Aluatul trebuie să fie moale și destul de lipicios. Aluatul se lasă peste noapte la frigider.

Cea mai bună rețetă de prăjitură pentru acest sfârșit de toamnă: ai nevoie de câteva ingrediente

A doua zi, împartă aluatul în bucăți și lasă-le să se încălzească puțin. Se rulează la o grosime de 5 mm între două foi de pergament.

Coace foaia d aluat pe o tavă tapetată cu pergament în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 7-8 minute.  

Pentru glazură se amestecă cu mixerul albușul cu zaharul pudră timp de 3 minute.  Adaugă  amidonul și zeama de lămâie, mixează încă 7 minute. Glazura va fi groasă. 

Lasagna cu pesto și bechamel, un preparat delicios care îți va surprinde oaspeții

Pune o treime din glazura într-o pungă de patiserie pentru a decora marginile fursecurilor și a desena mici detalii.

Poți  adăuga 1-2 lingurițe  de apă în restul de glazură și vei obține o creme perfectă pentru umplerea tuturor fursecurilor. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel