Fursecuri cu portocale, moi și gustoase. Un desert perfect pentru toată familia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Fursecuri cu portocale, moi și gustoase. Un desert perfect pentru toată familia / Foto: Captură video youtube
Fursecuri cu portocale, moi și gustoase. Un desert perfect pentru toată familia / Foto: Captură video youtube

Aceste fursecuri cu vârtejuri sunt unele dintre fursecurile preferate de to'i copiii. Aluat untos umplut cu gem de portocale aromat, aceste bunătăți sunt cu siguranță pe placul oricui!

Publicitate

Fursecuri cu portocale sunt atât de delicioase! Prăjiturile cu vârtejuri sunt ceva ce multă lume evită să facă; factorul de vârtej le face să pară mai greu de făcut decât sunt de fapt.

Dar să faci acești biscuiți cu vârtejuri este aproape mai ușor decât să faci fursecuri decupate. Nu există resturi de aluat pe care trebuie să le rulezi și să le tai în mod repetat până când aluatul se termină. Pur și simplu se rulează un dreptunghi (în acest caz, două), se întinde niște gem pe el, se rulează și se taie în felii. Și gata!

Fursecuri cu portocală - Ingrediente

 

- 200 g unt nesărat înmuiat
- 100 g zahăr granulat
- 1 ou
- 2 portocale coaja de la ambele portocale și sucul de la una 
- 250 g făină de orice tip
- 1 linguriță de praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 6 linguri de gem de portocale

 

Fursecuri cu portocală - Instrucțiuni

 

Aluat pentru prăjituri:

Portocale: Spălați, uscați și curățați portocalele de coajă, dar stoarceți sucul doar de la una dintre ele.

Bateți untul moale și zahărul într-un castron mare până când devine palid și pufos. Adăugați oul, coaja de portocală și sucul de la 1 portocală. Se amestecă bine. Se amestecă făina, sarea și praful de copt într-un alt bol. Încorporați-le în amestecul de unt.
Combinați rapid pentru a forma un aluat, nu amestecați prea mult.

Puneți aluatul la frigider: Formați o bilă, aplatizați-o puțin, înfășurați-o în plastic și dați-o la frigider pentru aproximativ 2 ore sau până când este suficient de tare pentru a o rula.

Făinați suprafața de lucru și blatul de rulat. Întindeți jumătate din aluat într-un dreptunghi. Se întinde uniform ½ din gem pe aluat și se rulează în formă de cârnat. Se repetă cu cealaltă jumătate de aluat.

Se congelează rulourile de biscuiți: Înfășurați rulourile în plastic și puneți-le în congelator până când sunt pe jumătate înghețate, rulourile mele au avut nevoie de aproximativ 1 ½ oră pentru a ajunge la o consistență bună de tăiere.

 

Rețeta pas cu pas



Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați două foi de biscuiți cu hârtie pergament.

Scoateți rulourile din congelator. Presărați-le înapoi într-o formă frumoasă dacă s-au aplatizat în partea de jos.

Desfaceți-le și tăiați-le în felii folosind un cuțit ascuțit. Veți avea aproximativ 30 de fursecuri. Așezați fursecurile cu vârtej pe foile de copt pregătite și coaceți-le timp de aproximativ 10 minute sau până când devin aurii.

Scoateți tăvile din cuptor, dar lăsați fursecurile pe tavă timp de aproximativ 10 minute înainte de a le transfera pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.

 

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel