Unele dintre cele mai gustoase fructe de sezon din România sunt caisele, sau zarzărele, după cum sunt numite în popor. Deși multă lume le iubește proaspete, așa cum sunt, s-ar putea să existe și mofturoși. Ei bine, avem o soluție și pentru ei.
Fursecurile cu umplutură de caise îi vor fermeca pe toți cei care îi gustă. Se topesc în gură instant, iar umplutura de caise dulce-acrișoară îți va delecta papilele gustative. Deja salivezi? Ia un șorț și apucă-te de gătit!
Fursecuri cu umplutură de caise - Ingrediente
- 226 grame de unt, înmuiat
- 200 grame de zahăr
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 375 grame de făină de toate tipurile
- 100 grame de nuci tocate mărunt
Umplutură:
- 380 grame de caise
- 170 grame de apă
- 50 grame de zahăr
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
Garnitură:
- 80 grame de ciocolată semidulce
- 1/2 linguriță de untură
- 30 grame de zahăr pudră
Fursecuri cu umplutură de caise - Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170°. Crema de unt și 200 grame de zahăr până când devine ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Bateți în ouă. Într-un alt castron, combinați făina și nucile; bateți treptat în amestecul cremos.
Formați niște biluțe rotunde pe care să le aplatizați (biscuiții) cu grosimea de 2 cm aproximativ. Se taie transversal în felii de 1 cm. Așezați-le la 5 cm distanță una de alta pe foi de copt neunse. Coaceți până când partea inferioară începe să se rumenească, 10-12 minute. Se lasă să se răcească complet în tăvi pe grătare de sârmă.
Între timp, pentru umplutură, combinați caisele și apa într-o cratiță mare. Aduceți la fierbere. Gătiți și amestecați până când caisele sunt moi, aproximativ 10 minute. Se scurg; se răcesc la temperatura camerei. Adăugați 50 grame de zahăr, scorțișoara și caisele într-un blender sau robot de bucătărie până la omogenizare. Se întinde pe fundul a jumătate din fursecuri; se acoperă cu restul fursecurilor.
Pentru topping, topiți chipsurile de ciocolată și untura în cuptorul cu microunde; amestecați până la omogenizare. Se presară peste fursecuri. Se presară cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News