Fursecuri cu unt, rețeta simplă. Sunt în gata în câteva minute și ies fragede de se topesc în gură

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Fursecuri cu unt, rețeta simplă. Sunt în gata în câteva minute și ies fragede de se topesc în gură
Fursecuri cu unt, rețeta simplă. Sunt în gata în câteva minute și ies fragede de se topesc în gură

Fursecurile cu unt sunt bunătăți simple, care se prepară rapid și ușor. E un desert potrivit pentru orice ocazie, fiind excelent cu lapte cald sau ceai. 

Rețeta de fursecuri cu unt se prepară rapid și ușor, fiind excelenți cu o ceașcă de ceai, lapte sau ciocolată caldă.

Rețeta de biscuiți cu unt de casă este într-adevăr un preparat la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și o coacere rapidă, puteți oferi oaspeților dumneavoastră bunătăți delicioase, ușoare și sfărâmicioase.

Mai mult, puteți da frâu liber imaginației, decupând aluatul de în formele pe care le doriți, chiar și în forma unei pungi de ceai.

Iată cum se prepară!

Ingrediente (pentru aproximativ 35/40 de biscuiți)

 

- 200 g de făină

- 100 g unt

- 100 g zahăr

- 1 ou întreg

- 1/2 linguriță de praf de copt

- 1 linguriță de esență de vanilie

- 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti cele mai bune fursecuri cu unt, începeți prin a amesteca untul și zahărul într-un castron (ajutați-vă cu o furculiță, sau pur și simplu folosiți-vă mâinile) până când obțineți un fel de cremă ușor grunjoasă.

Adăugați oul întreg, esența de vanilie, făina, sarea și praful de copt și începeți să frământați cu mâinile.

Mutați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și continuați să frământați până când obțineți o bilă omogenă de aluat, pe care o lăsați să se odihnească la frigider pentru aproximativ 30 de minute, învelită în folie alimentară.

După ce a trecut timpul, se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor până când are o grosime de aproximativ 3-5 milimetri.

Apoi se taie biscuiții cu ajutorul unor forme de biscuiți la alegere.

Așezați fursecurile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

Întindeți aluatul rămas de la tăieturi și întindeți-l din nou pentru a face alți biscuiți până când tot aluatul este folosit.

Se coace timp de aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 180°. Scoateți fursecurile cu unt din cuptor de îndată ce suprafața lor începe să devină aurie.

Se lasă biscuiții să se răcească și se servesc.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta de fursecuri cu unt, cu siguranța o vei aprecia și pe cea de Prăjitură cu dovleac și ciocolată.

Sfaturi și variații

 

Fursecurile cu unt se dovedesc a fi un desert bun pentru a însoți orice meniu, fie că este vorba de o zi festivă sau una obișnuită.

Se pudrează cu zahăr pudră sau cu zahăr pudră, dacă doriți. Sau se decorează cu glazură de zahăr.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
     
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel