Rețeta de fursecuri cu unt se prepară rapid și ușor, fiind excelenți cu o ceașcă de ceai, lapte sau ciocolată caldă.
Rețeta de biscuiți cu unt de casă este într-adevăr un preparat la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și o coacere rapidă, puteți oferi oaspeților dumneavoastră bunătăți delicioase, ușoare și sfărâmicioase.
Mai mult, puteți da frâu liber imaginației, decupând aluatul de în formele pe care le doriți, chiar și în forma unei pungi de ceai.
Iată cum se prepară!
Ingrediente (pentru aproximativ 35/40 de biscuiți)
- 200 g de făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 ou întreg
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare
Pentru a pregăti cele mai bune fursecuri cu unt, începeți prin a amesteca untul și zahărul într-un castron (ajutați-vă cu o furculiță, sau pur și simplu folosiți-vă mâinile) până când obțineți un fel de cremă ușor grunjoasă.
Adăugați oul întreg, esența de vanilie, făina, sarea și praful de copt și începeți să frământați cu mâinile.
Mutați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și continuați să frământați până când obțineți o bilă omogenă de aluat, pe care o lăsați să se odihnească la frigider pentru aproximativ 30 de minute, învelită în folie alimentară.
După ce a trecut timpul, se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor până când are o grosime de aproximativ 3-5 milimetri.
Apoi se taie biscuiții cu ajutorul unor forme de biscuiți la alegere.
Așezați fursecurile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
Întindeți aluatul rămas de la tăieturi și întindeți-l din nou pentru a face alți biscuiți până când tot aluatul este folosit.
Se coace timp de aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 180°. Scoateți fursecurile cu unt din cuptor de îndată ce suprafața lor începe să devină aurie.
Se lasă biscuiții să se răcească și se servesc.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta de fursecuri cu unt, cu siguranța o vei aprecia și pe cea de Prăjitură cu dovleac și ciocolată.
Sfaturi și variații
Fursecurile cu unt se dovedesc a fi un desert bun pentru a însoți orice meniu, fie că este vorba de o zi festivă sau una obișnuită.
Se pudrează cu zahăr pudră sau cu zahăr pudră, dacă doriți. Sau se decorează cu glazură de zahăr.
-------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News