Dacă nu vă place să faceți dulciuri sau nu vreți să pierdeți mult timp, atunci încercați această rețetă. Nu vă va lua decât 20 de minute să o pregătiți.
Ingrediente:
* 4 ouă
* Făină - cât este nevoie
* 2 pastai de vanilie
* Scorţişoară
* Zahăr pudră
Fursecuri de Crăciun spectaculoase și ușor de făcut. Rețeta pas cu pas
Batem ouăle foarte bine, apoi adăugam zaharul până devine cremos.
Se aromatizează cu vanilie și scorțișoară și se începe să se adauge făina - suficient pentru a obține un aluat neted, mediu tare.
O împarți în bile și rulezi fiecare dintre ele într-o crustă subțire, pe care o tai în forma dorită.
Se coace pe o foaie de copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Coaceți fursecurile până când capătă un bronz roz frumos.
Se presară generos cu zahăr pudră.
S-ar putea să îți placă și: Cea mai delicioasă salată de Crăciun. Notează rețeta, vei uita de tradiționala salată de boeuf
„Omuleții“ din turtă dulce de Crăciun, o gustare memorabilă
Dacă, în schimb, vreți ca prăjiturile de sărbători să fie mai elaborate, puteți opta pentru celebrele figurine din turtă dulce. „Omuleții“ de turtă dulce cu miere și multe mirodenii aromate vor face senzație, mai ales în rândul copiilor. Prăjiturile de turtă dulce decorate elegant arată grozav pe masa de Crăciun și au o aromă și un gust strălucitor și bogat.
Ingrediente:
* Unt - 30 g.
* Ouă - 1 ou
* Zahăr - 100 gr.
* Miere - 2 linguri.
* Făină - 400 gr
* Ghimbir măcinat - 1 linguriță.
* Scorțișoară - jumătate de linguriță.
* Nucșoară - 1 vârf de cuțit
* Cuișoare - 1 vârf de cuțit
* Bicarbonat de sodiu - jumătate de linguriță.
* Pudre pentru colorarea alimentelor
Nu rata: Pionono de Crăciun, genial de bun! Aperitiv de milioane! Salvează rețeta
Turtă dulce de Crăciun, pas cu pas
Pregătiți ingredientele. Pentru prepararea turtei dulci, puteți folosi orice combinație de condimente, în funcție de gustul dumneavoastră: ghimbir, cuișoare, cardamom, scorțișoară, nucșoară.
Puneți mierea naturală, zahărul și untul într-o cratiță. Se încălzește amestecul la foc mic până când zahărul se dizolvă.
Se toarnă condimentele și bicarbonatul de sodiu într-o cratiță.
Se amestecă împreună. Se adaugă oul.
Se toarnă făina de grâu cernută și se frământă aluatul.
Formați o minge cu aluatul, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l să stea 30-40 de minute.
Se întinde aluatul în straturi subțiri și se taie biscuiții cu miere cu o formă de omuleț sau cu alte diferite forme, în funcție de preferințele dumneavoastră.
Puneți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 12 până la 15 minute. Asigurați-vă că nu se ard.
Se decorează turta dulce cu miere. Pentru aceasta, puteți folosi decorațiuni de patiserie gata făcute sau vă puteți face propria glazură din albuș de ou cu câteva picături de suc de lămâie și zahăr pudră.
Biscuiții de turtă dulce cu miere se păstrează bine dacă îi așezi într-un recipient uscat și îi închizi bine cu un capac.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News