Fursecurile cu nucă, dovleac și fără zahăr, un desert sănătos și delicios pentru copii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fursecurile cu nucă, dovleac și fără zahăr, un desert sănătos și delicios pentru copii. Sursa foto: depositphotos
Fursecurile cu nucă, dovleac și fără zahăr, un desert sănătos și delicios pentru copii. Sursa foto: depositphotos

Toamna ne bucurăm de produsele de sezon din care preparăm deserturi delicioase.  Spre exemplu, cea mai reprezentativă legumă a toamnei este dovleacul. 

Din dovleac putem pregăti prăjituri fără zahăr adăugat, pe care le putem consuma și cînd suntem la dietă. Iată rețeta unor fursecuri parfumate și delicioase din nuci și dovleac.

Aceasta este o versiune de bază a fursecurilor pe care toată lumea o poate folosi dacă nu există intoleranță la anumite ingrediente. Poți îmbogăți oricând rețeta cu bucăți de ciocolată sau coajă de portocală.

Ingrediente:

dovleac - 150 grame,

nuci - 150 grame,

făină integrală - 8 linguri,

unt nesărat - 55 grame,

banane - 1 bucată,

stafide - 40 grame,

bicarbonat de sodiu - 0,5 linguriță. 

 

Modul de preparare

 

Stafidele se pun la înmuiat în apă caldă timp de o jumătate de oră, apoi se clătesc. Dovleacul se spală, se curăță de coajă și  se taie felii, apoi în bucăți. 

Pune bucățile de dovleac într-un vas și gătește-le la abur timp de 15 minute. Se macină nucile într-un blender până la starea de făină grosieră și se pun într-un bol.

Din patru dovlecei și un cartof faci cea mai ușoară și grozavă plăcintă. Toată lumea va vrea rețeta

Banana se curăță se coajă, se taie și se pasează împreună cu nucile. Topește 50 de grame de unt.

Adaugă bicarbonatul în amestecul de banane și nuci. Apoi, toarnă făina și stafidele.

Cornulețe fragede cu nucă - Deliciul tradițional românesc de care nu te vei mai sătura

Adaugă apoi untul topit și dovleacul pregătit. Poți pasa dovleacul și banana cu un blender înainte de a le adăuga la celelalte ingrediente. Se amestecă totul până se omogenizează.

Într-o tavă de copt, unsă cu untul rămas pune câte o linguriță de aluat, formând fursecurile. Acestea trebuie să fie la oarecare distanță unul de altul.

Coace desertul în cuptorul încălzit la 180°C timp de 20 de minute. Poftă bună!

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

  - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel