Furtună violentă în Germania: Acoperișuri smulse și copaci dărâmați / FOTO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: presseportal.de
Foto: presseportal.de

O furtună puternică a lovit un oraș din Germania, provocând pagube majore. Autoritățile suspectează că ar fi vorba despre o tornadă, însă, din fericire, nu au fost raportate victime.

Ieri seară, un eveniment meteorologic scurt, dar intens, a lovit zona Attendorn. O furtună violentă s-a format pe marginea de sud a unei celule de furtună, al cărei centru a trecut prin orașul Plettenberg, situat la nord. Potrivit informațiilor disponibile, există suspiciuni că ar fi fost vorba de o tornadă.

Primul apel de urgență a fost înregistrat la centrul de control integrat al raionului Olpe la ora 21:55. În scurt timp, autoritățile au declarat o situație majoră, având în vedere numărul mare de apeluri primite într-un interval foarte scurt.

Majoritatea pagubelor s-au înregistrat de-a lungul unui coridor de aproximativ 250 de metri lățime, extins de la Wippeskuhlen/Biekhofen spre Bremger Weg/Am Hellepädchen, continuând pe străzile Mainzer și Saarbrücker, până la Attendorn-Ennest. Deși au existat și pagube izolate în afara acestei zone, acestea au fost mult mai puțin severe.

2. Foto: pres... (furtuna-germania_50271700.JPG)

Foto: presseportal.de

În zona afectată, clădirile au suferit pagube considerabile, acoperișurile fiind smulse, iar diverse obiecte au fost aruncate de vânt. De asemenea, numeroși copaci au fost smulși, rupți sau înclinați într-un mod periculos.

Pentru a elimina pericolele și a restabili siguranța drumurilor, pompierii din Attendorn au intervenit cu toate unitățile disponibile până în jurul orei 2:00 dimineața. Unele dintre punctele de risc au fost identificate abia la primele ore ale dimineții, motiv pentru care echipaje din Attendorn, Ennest și Ihnetal au fost dislocate în această dimineață. În total, au fost raportate 59 de locații de intervenție. Din fericire, conform informațiilor furnizate de pompieri, nu s-au înregistrat victime.

Pompierii din Attendorn avertizează că, deși copacii pot părea intacți, aceștia ar putea fi avariați și reprezintă în continuare un risc, ramurile putând să cadă în mod neașteptat. Cetățenii sunt sfătuiți să rămână vigilenți.

3. Foto: pres... (copaci-daramati-germania_51053800.JPG)

Foto: presseportal.de

Un eveniment asemănător a avut loc acum două săptămâni în Spania. Insulele Baleare, în special Mallorca și Menorca, s-au confruntat cu inundații severe cauzate de ploi torențiale, care au dus la haos pe aeroporturi și la evacuări masive.

Cel puțin 50 de zboruri au fost anulate, lăsând mii de turiști blocați pe insule. Nord-vestul insulei Mallorca a fost cel mai grav afectat de această furtună, cu mai multe străzi complet inundate. În Palma de Mallorca, capitala insulei, autoritățile au declarat stare de alertă, iar pompierii regionali au fost nevoiți să izoleze anumite zone din centrul orașului pentru a preveni incidentele. În plus, nouă persoane au fost salvate dintr-un apartament în care apa a ajuns până la genunchi, fiind doar unul dintre multele incidente raportate în ultimele 24 de ore.

De asemenea, zeci de mașini au fost avariate sau distruse complet de viituri, iar locuitorii au fost îndemnați să rămână în case și să evite deplasările. Serviciul pentru situații de urgență a raportat aproximativ 180 de apeluri legate de furtuni, ceea ce subliniază amploarea dezastrului. Într-un alt incident grav, 29 de persoane au fost evacuate dintr-un tren pe linia dintre Palma și Manacor, după ce acesta a fost prins în ape. Citește în continuare aici

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel