Furtuni devastatoare lovesc România: Două persoane lovite de trăsnet, intervenții record de la pompieri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Furtuni devastatoare lovesc România: Două persoane lovite de trăsnet, intervenții record de la pompieri
Furtuni devastatoare lovesc România: Două persoane lovite de trăsnet, intervenții record de la pompieri

Furtuni devastatoare au lovit România, aducând o avalanșă de distrugeri și tragedii. Zeci de locuri din țară au fost zguduite de puterea unui uragan, provocând pierderea a doi frați care s-au ascuns sub un copac în Botoșani și o femeie decedată în urma căderii unui copac pe o mașină în zona Transalpina.

Marți seara, orașul Oradea a fost martorul unei vijelii puternice care a aruncat bucăți de acoperișuri în aer, cauzând rănirea a 26 de persoane și pagube materiale serioase. Acest uragan local a avut o viteză năucitoare, fiind comparabil cu forța unui uragan. Oamenii au rămas înmărmuriți în fața dezastrului ce a adus cu sine, iar intervențiile pompierilor au fost neîncetate, cu un număr record de peste 2.000 de intervenții într-o singură zi.

 

Doi frați au fost uciși de fulger

 

Pe Transalpina, între Tău și barajul Oașa, o femeie de 64 de ani a fost ucisă de căderea unui copac peste mașina în care se afla. În Botoșani, o altă tragedie a avut loc când doi frați de 45 și 52 de ani au fost loviți de trăsnet și au murit sub un copac sub care se adăpostiseră de furtună.

Orașul Baia Mare a fost devastat de căderile de brazi în pădure, iar într-o comună din Bistrița-Năsăud, 30 de acoperișuri au fost distruse de furtună.

„Vai! A picat copacul! Vai de mine, că a picat copacul!”. „Doamne, Dumnezeule, știu că tu ești în toate astea!”. „Nenorocire! Groaznic!”, sunt doar câteva dintre replicile oamenilor.

 

Pericolul nu a trecut

 

Meteorologii avertizează că pericolul nu a trecut, cu aproape întreaga țară sub cod galben și portocaliu de vijelii puternice până după miezul nopții. Populația este sfătuită să fie precaută, deoarece vor fi descărcări electrice, grindină și rafale de vânt cu viteze de până la 100 km/h.

Această serie de furtuni devastatoare aduce în prim-plan importanța pregătirii și precauției în fața unor astfel de fenomene extreme. Este esențial ca autoritățile să fie vigilente și să ofere sprijin imediat victimelor, în timp ce publicul trebuie să se informeze și să respecte avertismentele meteo pentru a minimiza riscurile. În același timp, medicii și echipele de intervenție trebuie să fie pregătite pentru a face față situațiilor de urgență și pentru a acorda asistență medicală celor afectați de violența naturii.

Cu toții ne dorim ca România să depășească aceste momente dificile și să ne întărim măsurile de prevenție pentru a proteja comunitățile noastre de astfel de catastrofe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel