Gătește corect fasolea uscată și tare: Trucurile bunicii pentru a obține cel mai delicios preparat de post

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Gătește corect fasolea uscată și tare: Trucurile bunicii pentru a obține cel mai delicios preparat de post
Gătește corect fasolea uscată și tare: Trucurile bunicii pentru a obține cel mai delicios preparat de post

Fasolea este una dintre legumele cele mai sățioase, sănătose și gustoase, iar  perioada Postului Mare al Paștelui este momentul potrivit în care gospodinele încearcă tot felul de rețete. Iată și câteva trucuri pentru ca fasolea, care este destul de uscată și tare acum, să se gătească perfect.

Nu tuturor le place fasolea și asta mai ales pentru că se dovedește uscată și tare, deși ar trebui să fie fragedă și gustoasă.

Este posibil să nu poți face un fel de mâncare de care îți este poftă pentru că ești obișnuit să prepari mai repede cina, adică fără să înmoi boabele de fasole. Să încercăm să ne dăm seama ce nu este în regulă aici.

Cum să gătești corect fasolea

 

Apropo, se spune că fasolea roșie și albă se gătește cu unele diferențe. În acest articol, vom vorbi despre fierberea fasolei albe.

În primul rând, fasolea trebuie să fie înmuiată - cel mai adesea peste noapte în apă rece. Înmuierea face ca fasolea să fie mai ușor de digerat.

Apoi se scurge apa și se clătește fasolea, se transferă într-o oală, se toarnă apă rece și se pune la fiert.

 

S-ar putea să îți placă și: „Cotlete” din fasole și ciuperci. Așa deliciu n-ai mai mâncat! Fă imediat o rețetă delicioasă

 

În al doilea rând, se aduce fasolea la fierbere și se amestecă cu o lingură. Se fierbe la foc mic, sub un capac bine închis, timp de 30 de minute.

În al treilea rând, după acest timp, se scurge apa și se adaugă apă rece, astfel încât nivelul apei să fie la 5 cm deasupra nivelului fasolei. Se aduce din nou la fierbere și se fierbe la foc mic timp de o oră, sub un capac bine închis.

 

Nu rata: Salată „Insula pustie”. Așa bunătate nu ai mai mâncat până acum. Din ouă, piept de pui și ciuperci faci o rețetă simplă, de aur

 

În al patrulea rând, în acest timp, se toarnă la intervale regulate trei căni de apă în fasolea care fierbe. Procedând astfel, fasolea trebuie să fiarbă la un clocot ușor.

În al cincilea rând, sarea trebuie adăugată la sfârșitul fierberii, altfel fasolea va dura mai mult timp să fiarbă.

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt           
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g           
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel