Gătește varza de Bruxelles la cuptor în acest fel, și toată lumea o va adora: Notează rețeta, sigur o vei mai pregăti!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Gătește varza de Bruxelles la cuptor în acest fel, și toată lumea o va adora: Notează rețeta, sigur o vei mai pregăti!
Gătește varza de Bruxelles la cuptor în acest fel, și toată lumea o va adora: Notează rețeta, sigur o vei mai pregăti!

Rețeta crocantă de varză de Bruxelles, la cuptor, este pur și simplu Wow!

Varza de Bruxelles este încă o legumă populară. Varza de Bruxelles este sănătoasă și atât de gustoasă, încât ar fi păcat să nu încerci, din când în când, să o faci vedeta mesei în familie Una dintre rețetele mele preferate de cartofi este cea de cartofi zdrobiți crocanți, așa că de ce să nu facem asta cu varza de Bruxelles?! Rezultatul a fost această rețetă delicioasă de varză de Bruxelles!

Pentru a face aceste varză de Bruxelles zdrobită crocantă, veți avea nevoie de varză de Bruxelles proaspătă, ulei de măsline, parmezan proaspăt ras, praf de usturoi și o lămâie. Varza de Bruxelles se fierbe mai întâi în apă clocotită până se înmoaie. Apoi se zdrobesc și se coc la cuptor până devin crocante. Delicioase!

 

Chiftele din mazăre, o gustare simplă pentru adulți și copii. Rețeta este simplă și ușor de făcut

 

Serviți aceste varză de Bruxelles ca garnitură la cină. De asemenea, constituie o gustare hrănitoare. 

Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 25 minute
Timp total: 30 minute
Porții: 4


Ingrediente

750-800 g. de varză de Bruxelles, capetele tăiate
2 linguri de ulei de măsline
2 - 3 linguri de parmezan proaspăt ras
praf de usturoi, după gust (sau condimentele preferate)
o felie de lămâie


Iată cum se prepară varza de Bruxelles la cuptor

 

Aduceți la fierbere o oală cu apă sărată. Adăugați varza de Bruxelles și gătiți-o până se înmoaie, aproximativ 8-12 minute, în funcție de mărime.

Scoateți varza de Bruxelles într-o baie de gheață pentru a opri procesul de gătire.

Uscați varza de Bruxelles pe un prosop de bucătărie curat.

Ungeți o foaie de copt cu puțin ulei de măsline. Zdrobiți cu grijă varza de Bruxelles cu fundul unui pahar de băut greu sau cu un piure de cartofi până când se aplatizează. Se presară cu sare, piper și praf de usturoi, după gust.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 grade C timp de aproximativ 10 minute.

Întoarceți varza de Bruxelles și presărați-o cu parmezan. Presărați puțină zeamă de lămâie deasupra, după gust. Continuați să coaceți încă 5 minute sau până când devin crocante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel