Gazpacho este supa răcoritoare a verii, care provine din Spania, iar acest deliciu este nelipsit din bucătăriile spaniole şi portugheze în zilele toride de vară.
În funcţie de zonă, rețeta Gazpacho diferă, însă cea tradiţională conţine roşii, crutoane, ardei gras, castravete, ceapă, usturoi, oţet alb, apă şi sare. Se poate orna cu şuncă, ouă fierte, migdale, legume sau plante proaspete.
Ingrediente:
1/2 kilogram de roșii coapte
1 castravete
1/2 piper verde
1 cățel de usturoi
50 g de pâine (opțional)
250 ml de apă
100 ml ulei de măsline extravirgin
50 ml oțet
Sare
Gazpacho, mod de preparare
1. Spălați foarte bine legumele.
2. Curățați castravetele și roșiile (în cazul roșiilor, puteți lăsa pielea dacă doriți)
3. Tăiați totul și turnați într-un castron pentru a le zdrobi cu blanderul.
4. Adăugați uleiul, oțetul, sarea și apa.
5. Bateți până când amestecul este omogen și lichid.
6. Dacă doriți o textură mai fină, treceți printr-o strecurătoare pentru a îndepărta semințele de roșii.
7. Puneți la rece pentru câteva ore și serviți.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News