Mircea Geoană, anunțul momentului despre candidatura la prezidențiale: "Mai multe n-am cum să spun. N-am voie"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Mircea Geoană a făcut un anunț esențial despre candidatura sa la alegerile prezidențiale care se vor desfășura la finalul anului. 

Aflat la Summitul NATO de la Washington, Mircea Geoană i-a acordat un interviu jurnalistului Antena 3 CNN, Mihai Gâdea. Inevitabil, adjunctul secretarului general al NATO a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale.

Deși a mai primit această întrebare și în trecut, de această dată, Geoană a lăsat de înțeles că va candida, însă nu are voie să vorbească despre asta până nu își termină mandatul la NATO și nu ar fi "moral și etic".   

"E o întrebare legitimă și o așteptare pe care oamenii simt că a venit, în sfârșitul momentul, să aibă un răspuns la ea", a spus Gâdea.

"Ne știm de multe vreme și pot să spun un singur lucru astăzi: că sunt tot mai convins de faptul că acest summit nu a fost ultimul meu summit. Și în această poziție sigur, dar în altă poziție destul de posibil.

De ce nu pot să dau un răspuns complet? Cred că e un răspuns suficient de clar. Dar nu am voie și nu pot, moral, etic vorbind, profesional vorbind aici, să fac un anunț atâta vreme cât sunt încă la NATO și am spus acest lucru nu ca să mă eschivez de un răspuns, ci pentru că respect prea mult organizația pe care o servesc și etica profesională pe care trebuie să o am.

Ceea ce este mai curios, nu atât de mult despre mine, că eu am aici niște constrângeri, care în curând se vor termina, și atunci o să fim mai liberi să putem să vorbim direct... ceea ce este mai curios, și nu sunt deloc ironic, este situația în care principalele partide din România nu au astăzi un candidat cel puțin anunțat.

Dacă la mine există o explicație obiectivă și nu subiectivă, cred că acolo este o întrebare un pic mai profundă", a spus Geoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel