George Simion îi deschide ușa lui Becali pentru o candidatură pe listele AUR. „Nu merge degeaba la mănăstiri”

Cristina Iacob |
Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / George Călin
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

George Simion declarat că ar fi dispus să colaboreze cu Uniunea Salvați România (USR) pentru a atinge obiective comune, cum ar fi alegerea primarilor în două tururi și reforma administrativă. 

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat că ar accepta o colaborare punctuală cu USR pentru atingerea unor obiective comune, precum alegerea primarilor în două tururi sau reforma administrativă. 

Simion a subliniat într-o intervenție la Digi 24 că este „inacceptabil” pentru AUR să facă parte dintr-o viitoare majoritate parlamentară alături de actuala guvernare, reprezentată de PSD, PNL și UDMR. „Eu cred că domnul Ciolacu, domnul Ciucă, domnul Kelemen Hunor ies din discuţie şi pot spera doar, printr-o reuşită a mea la alegerile prezidenţiale, că vom vedea o schimbare a conducerii centrale la aceste partide. Sunt unii oameni din PNL pe care îi văd ca potenţiali parteneri. Sunt mai puţini oameni în zona PSD pe care îi văd parteneri; cu siguranţă, nu tot partidul. La nivel de USR, după ce se vor clarifica – pentru că acolo sunt multe tabere şi aşteaptă finalul acestui exerciţiu electoral – aş vedea un protocol de colaborare strict pe primari în două tururi, 300 de parlamentari, reformă administrativă, reducerea taxării muncii. Cu un guvern minoritar sau majoritar, depinde. Politica este arta negocierii", a spus Simion.

„Nu cred că George Becali de acum 20 de ani este George Becali din 2024”

 

În ceea ce privește o eventuală candidatură a lui George Becali din partea AUR, Simion a declarat că acest lucru este posibil, însă nu a fost încheiată încă o înțelegere concretă. De asemenea, a negat categoric ideea că Becali ar putea obține un loc pe listele AUR în schimbul unei donații. „Nu cred că George Becali de acum 20 de ani este George Becali din 2024. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici. (...) Dacă domnul Becali, ca şi mulţi alţi oameni de afaceri, se implică în AUR financiar – foarte bine, dar nu facem contra-cost. Am primit diferite propuneri, sume exorbitante, cel puţin pentru mine: 200, 300, 500.000 de euro să fac deputaţi şi senatori. Şi am refuzat. (...) Eu nu vând locuri de parlamentar. Nu am făcut-o, nu am s-o fac, dintr-un considerent simplu: oamenii aceştia ne vor părăsi imediat ce vor intra în Parlament. (...) Eu pe domnul Becali îl iau în primul rând că respectă zona identitară şi politică de unde suntem şi pentru că aduce voturi", a precizat liderul AUR.

Simion a recunoscut că printre membrii AUR se numără persoane care au fost anterior afiliate altor partide politice, însă a subliniat că nu intenționează să le ofere funcții de ministru sau prim-ministru. El a dezvăluit că a refuzat propunerile unor figuri politice importante, printre care și Viorica Dăncilă și Victor Ponta. „Am primit diferite invitaţii să, nu ştiu..., să vină doamna Dăncilă la noi. Nu prea corespundem nici ideologic. Doamna Dăncilă a fost premier. Au mai fost diferiţi premieri care au încercat să intre într-o alianţă sau să vină în AUR. De exemplu, domnul Ponta. Şi am refuzat, e foarte supărat domnul Ponta că nu mă ţin de cuvânt. Eu nu mi-am dat niciodată cuvântul faţă de domnul Ponta că voi face vreodată vreo alianţă sau vreun proiect politic cu dumnealui", a declarat Simion.

El a mai precizat că, deși Victor Ponta s-a autointitulat consilierul său, nu a existat nicio relație contractuală între cei doi și că Ponta i-ar fi propus chiar o alianță politică. „Aşa s-a pretins domnul Ponta, după trei discuţii (că ar fi consilier, n.r.). S-au pretins şi alţii consilierii mei. Nu am avut nicio relaţie contractuală. Am ieşit la un restaurant public din centrul Capitalei cu domnul Ponta, care bănuiesc eu că a şi chemat paparazzi (...). Până la urmă a obţinut un post de consilier la domnul Ciolacu", a adăugat Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel