George Simion, primul mesaj după blocarea candidaturii Dianei Șoșoacă 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
George Simion, în timpul interviului cu Valeriu Nicolae
George Simion, în timpul interviului cu Valeriu Nicolae

George Simion a transmis un prim mesaj după ce Curtea Constituțională a României a decis să invalideze candidatura Dianei Șoșocă la alegerile prezidențiale. 

"Orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales. Nicio instituţie nu îi poate lua acest drept. Aştept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent", a postat, pe pagina sa de Facebook, George Simion, candidat la funcţia de preşedinte al României," a transmis Simion.

Reacţia sa vine după ce Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

Un mesaj a transmis și candidata USR la prezidențiale, Elena Lasconi. 

"Este o reacţie la cald, dar interdicţia de a candida dată Dianei Şoşoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curţii Constituţionale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum acelaşi om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în ţară pentru o funcţie publică. De doamna Şoşoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiaşi ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichiţe legislative", a scris Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Reacția Dianei Șoșoacă

Diana Șoșoacă a reacționat și ea într-un live cu Luis Lazarus. 

"Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm.

Solicit tuturor membrilor SOS România, președinților de filiale, tuturor oamenilor. Vom declanșa atacul național împotriva dictaturii care s-a instalat în România. Avem obligația să câștigăm alegerile cu partidul SOS România. Nu vreau să vă văd dezamăgiți, nu vreau să văd pe nimeni plângând, vreau să vă văd la luptă.

Vreau să vă văd la luptă pentru că avem de-a face cu cea mai mare mizerie din lumea întreagă. Pe mine nu mă înfrânge decât Dumnezeu, nu voi, care sunteți niște bucăți de satane aruncate de serviciile secrete. Nu mă interesează decât nația mea, România, care își va recupera independența și suveranitatea. Chem toată armata alături de mine și toți patriotii și suveraniștii. Acum aveți dovada că Diana Ivanovici Șoșoacă este singurul om care poate să învingă sistemul. Nimic nu mă va opri, vom merge înainte," a spus Diana Șoșoacă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel