„Per total, măsurile vor duce la economisirea energiei. Totuşi, nu la nivelul la care am putea spune: Este suficient, deocamdată”, le-a spus jurnaliştilor Habeck, după reuniunea Cabinetului.
„Vom reduce folosirea gazelor cu aproximativ 2%-2,5%”, a adăugat oficialul.
Tot miercuri a fost adoptată legislaţia care prioritizează transportul materialelor şi echipamentelor esenţiale pentru producţia de energie pe calea ferată, în cazul în care scade şi mai mult nivelul Rinului şi este afectat transportul fluvial.
Obiectivul este asigurarea funcţionării centralelor electrice, rafinăriilor şi reţelelor de transport al energiei. Din cauza scăderii importurilor de gaze ruseşti, Germania foloseşte mai mult cărbune şi petrol.
Noua legislaţie se va aplica în următoarele şase luni pentru a se evita perturbările în economia germană în sezonul de iarnă, când gospodăriile au nevoie de o cantitate de gaze mai mare pentru încălzire, iar cererea pentru energie creşte.
În urma ploilor recente, nivelul apelor Rinului a crescut, dar ar urma să scadă din nou, fiind prognozată secetă în următoarele zile.
Vezi și
O recesiune în Germania devine din ce în ce mai probabilă, avertizează Bundesbank
O recesiune în Germania, cea mai mare economie a zonei euro, este din ce în ce mai probabilă, iar inflaţia va continua să accelereze şi toamna aceasta ar putea înregistra un vârf de peste 10%, se arată în raportul lunar al Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), publicat luni, transmite Reuters.
Cu o economie dependentă puternic de gazele ruseşti, Germania este printre cele mai vulnerabile ţări la o tăiere a livrărilor de energie, iar creşterea costurilor afectează deja producţia, efectele urmând să fie şi mai dureroase în următoarele luni.
„Scăderea activităţii economice în lunile de iarnă devine din ce în ce mai probabilă. Gradul ridicat de incertitudine privind livrările de gaze în această iarnă şi creşterile semnificative de preţuri vor afecta probabil semnificativ gospodăriile şi companiile”, avertizează Bundensbank.
Rusia reduce exporturile de gaze ca răspuns la sancţiunile occidentale, iar majoritatea economiştilor susţin că o recesiune în Germania este inevitabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News