Germania a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil după 2017

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Germania a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil anul trecut după 2017, potrivit noilor cifre ale Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), citate miercuri de DPA, scrie Agerpres.

 

 

Anul trecut, 190.800 de cereri de azil au fost înregistrate în Germania, potrivit acestor cifre, consultate de agenţia germană de presă înaintea difuzării oficiale.

Astfel, aproape 148.000 dintre solicitanţi erau străini care cereau azil în această țară pentru prima dată - cel mai mare număr începând din 2018. În jur 17,5% dintre aceste cereri depuse pentru prima dată au fost pentru copii sub un an care s-au născut în Germania.

De asemenea, conform cifrelor Ministerului de Interne, cel mai mare grup de solicitanți din Germania - peste 70.000 - provenea din Siria, în contextul războiului civil din această țară.

De cealaltă parte, numărul persoanelor din Afganistan care au cerut azil a crescut după ce talibanii au ajuns din nou la putere în ţară în vara anului trecut. Peste 31.000 de afgani au solicitat azil în Germania în 2021.

În 2020, aproximativ 122.000 de cereri de azil au fost depuse în Germania, dar Ministerul de Interne a subliniat că o comparaţie cu cifrele privind azilul pentru 2020 nu este foarte semnificativă din cauza impactului restricţiilor de călătorie impuse în întreaga lume pentru a limita pandemia de coronavirus.

În 2017, peste 222.600 de persoane au cerut azil, scrie Agerpres.

 

UE: Numărul migranţilor ilegali a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie

 

Numărul de sosiri ilegale în UE a crescut cu 57% faţă de 2020, an în care restricţiile impuse de pandemia cu noul coronavirus au redus drastic venirea migranţilor, dar este mai mare cu 36% şi faţă de 2019, înainte de pandemie, conform unui comunicat al Frontex, ce are sediul la Varşovia, a anunţat marţi Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex), transmite AFP, scrie Agerpres. 

"Acest lucru sugerează că la originea creşterii presiunii migratorii se află alţi factori decât ridicarea restricţiilor", notează Frontex.

Un astfel de nou factor l-a reprezentat anul trecut afluxul de migranţi veniţi via Belarus, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, în ceea ce Uniunea Europeană consideră că a fost o operaţiune orchestrată de regimul de la Minsk.

Creştere masivă a sosirilor de migranţi



Agenţia a remarcat totodată o creştere masivă a sosirilor de migranţi via Mediterana Centrală, Balcanii Occidentali şi Cipru.

Mediterana Centrală a fost principala rută folosită de migranţii ilegali în 2021, cu 65.362 de sosiri, aproape o treime din total şi o creştere de 83% faţă de anul precedent. Dar şi Balcanii Occidentali au cunoscut o creştere de 124% faţă de 2020, cu 60.540 de sosiri de migranţi ilegali. În Cipru au fost înregistrate 10.400 de sosiri, cu 123% mai multe decât în anul precedent.

Cei mai mulţi dintre migranţii ilegali înregistraţi în 2021 au fost sirieni, urmaţi de tunisieni, marocani, algerieni şi afgani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel