Germania a trimis în Ucraina sistemul modern de apărare antiaeriană IRIS-T 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ucraina a primit sistemul german de apărare antiaeriană IRIS-T, a informat marți revista Der Spiegel, după ce luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, susținea că modernul sistem promis din vară va ajunge în câteva zile.

Germania a predat Ucrainei primul dintre cele patru sisteme de apărare aeriană Iris-T promise, iar predarea a avut loc marți în apropierea graniței polono-ucrainene. Ministerul german al Apărării nu a putut confirma imediat informația atunci când a fost contactat de Reuters, potrivit Hotnews.

Guvernul federal și-ar ține astfel o promisiune pe care cancelarul Olaf Scholz (SPD) a făcut-o la începutul lunii iunie.

Potrivit caracteristicilor sale, sistemul de apărare antiaeriană poate proteja o zonă de mărimea Kievului.

Potrivit guvernului federal, arma este cel mai modern sistem de apărare antiaeriană din Germania, fiind dezvoltată de compania germană Diehl Defence.

 

Rachetele antiaeriene pot lovi ținte la o înălțime de până la 20 de kilometri și la 40 de kilometri distanță. Raza lor de acțiune este astfel semnificativ mai mare decât, de exemplu, a rachetelor antiaeriene lansate de umăr, cum ar fi rachetele antiaeriene Stinger, furnizate de asemenea de Germania Ucrainei.

Fiecare sistem costă 140 de milioane de euro, spunea diplomatul Andriy Melnyk, în luna iunie potrivit Bloomberg.

Rusia a bombardat luni dimineață la o oră de vârf mai multe orașe din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, ucigând civili și afectând furnizarea de energie electrică, lovituri pe care le-a revendicat președintele rus Vladimir Putin, acuzând Ucraina de ”atac terorist” după o explozie pe podul Kerci, care leagă Crimeea și Rusia.

NATO vrea să reaprovizioneze stocurile golite de livrările de materiale pentru a sprijini Ucraina

 

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a spus marți că poartă discuții cu companiile de apărare și cu membrii alianței cu privire la modul de a spori producția de arme și de a reaproviziona stocurile care au fost golite de livrările de materiale pentru a sprijini Ucraina în războiul cu Rusia.

„Joi vom avea o întâlnire cu Centrul de reglementare a armelor nucleare. Scopul armelor nucleare NATO a fost întotdeauna acela de a păstra pacea şi de a descuraja agresiunea. Ameninţările nucleare ale preşedintelui Putin sunt periculoase şi iresponsabile. Rusia ştie că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să înceapă niciodată. Monitorizăm îndeaproape forţele nucleare ale Rusiei. Nu am văzut nicio schimbare în poziţia Rusiei, dar rămânem în continuare vigilenţi. La summitul din Madrid din iunie NATO a decis să facă o schimbare importantă, care să fie în concordanţă cu noua realitate a securităţii. Am creat patru grupuri de luptă NATO în est, care pot uşor să crească la nivel de brigadă.

Creştem numărul forţelor noastre care sunt pregătite, forţelor noastre speciale. Vom lua, de asemenea, decizii să creştem stocurile de arme şi de muniţii şi să ne creştem capabilitatea de a livra aceste muniţii. Vom creşte, de asemenea, capacitatea industriei astfel încât să poată să crească producţia. Ne vom ocupa, de asemenea, de protejarea infrastructurii critice. NATO lucrează la asta de mulţi ani, iar după sabotajul de la gazoductele Nord Stream încercăm să rămânem şi să creştem vigilenţa. 

Am dublat prezenţa NATO în Marea Baltică şi în Marea Nordului şi cu până la 30 de nave, care sunt, de asemenea, susţinute de forţe aviatice. Aceste eforturi sunt coordonate îndeaproape cu comandamentul NATO. Aliaţii cresc, de asemenea, securitatea instalaţiilor-cheie şi grăbesc procesul de adunare a informaţiilor. Vom lua paşii necesari pentru a ne proteja infrastructura critică şi a creşte rezilienţa. Orice atac intenţionat împotriva infrastructurii critice a aliaţilor va fi întâmpinat cu un răspuns unit şi puternic. Ultima noastră sesiune se va concentra pe operaţiunile NATO din Kosovo şi până în Irak“, a transmis secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel