Operaţiunile de salvare au fost dificile, pentru că unul dintre vagoanele răsturnate a trebuit întâi să fie ridicat de jos. Câteva persoane sunt în continuare date dispărute.
Vineri, agenţiile de presă internaţionale au anunţat că cel puţin trei oameni şi-au pierdut viaţa şi circa 60 de călători au fost răniţi, dintre care 16 au suferit traumatisme grave, în accidentul din Bavaria.
Trenul se îndrepta spre Munchen când a deraiat din motive încă necunoscute, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al poliţiei Stefan Sonntag. El a adăugat că este în curs o "operaţiune majoră" pentru a-i elibera pe pasageri din cele trei vagoane răsturnate şi că oamenii sunt extraşi prin ferestrele vagoanelor.
În imagini postate pe social media pot fi văzute vagoane răsturnate blocate printre crengi şi oameni transportaţi pe tărgi de la locul accidentului.
Linia feroviară dintre Garmisch-Partenkirchen şi Oberau a fost închisă în timpul derulării operaţiunilor de salvare.
Citește mai departe: Germania. Un șofer român de TIR i-a lăsat mască pe polițiști. Ce metodă a inventat pentru a-și asigura încărcătura ca să nu alunece
Din cauza lipsei de asigurare a încărcăturii, un șofer român de camion a fost nevoit să oprească miercuri, în parcarea Hirschkopf de-a lungul A45 din Germania. În timp ce încărcătura amenința să alunece de pe camion, a legat-o rapid de o masă și o bancă din zona de odihnă.
În jurul orei locale 10:00, participanții la trafic, îngrijorați, au raportat că încărcătura unui camion românesc era pe cale să alunece de pe remorcă. Până când Poliția a reușit să depisteze camionul, șoferul român a observat deja el însuși problema și se îndrepta spre locul de odihnă Hirschkopf, din Dillenburg, landul Hessa din Germania. Acolo a folosit o măsură creativă pentru a preveni căderea de pe remorcă a unor părți din încărcătura sa, mai multe pachete de foi trapezoidale cu o greutate totală de 5,3 tone. A luat mai multe curele, le-a atașat de o masă și bancă de beton și le-a tensionat.
oliția a fost puțin surprinsă când s-a uitat mai atent la această operațiune de salvare neconvențională. „O combinație între asigurarea incorectă a încărcăturii, utilizarea curelelor metalice de tensionare care s-au prăbușit sub greutatea încărcăturii și utilizarea unei semiremorci necorespunzătoare”, potrivit poliției germane, „au făcut ca încărcătura să stea periculos de înclinată”.
După ce tabla trapezoidală superioară a fost reîncărcată cu o macara și asigurarea încărcăturii a fost aprobată de Poliție, oamenii legii au permis vehiculului să-și continue drumul.
Germania majorează salariul minim. Un milion de români muncesc oficial acolo
Salariul minim legal în Germania va creşte la 12 euro pe oră în octombrie, după un vot al Bundestagului de vineri, relatează dpa.
Creşterea salariului minim a fost aprobată cu voturile coaliţiei de centru-stânga - social-democraţi (SPD), Verzi şi liberal-democraţi - precum şi ale formaţiunii de stânga Die Linke. Opoziţia conservatoare şi formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania s-a abţinut.
În prezent, salariul minim în Germania este de 9,82 euro, iar de la 1 iulie va creşte la 10,45 euro.
În acelaşi timp, remuneraţia maximă pentru aşa-numitele “joburi cu timp redus” va creşte de la 450 de euro, la 520 de euro în octombrie.
Ministrul muncii Hubertus Heil a spus că femeile şi lucrătorii din fosta Germanie de Est vor fi principalii beneficiari ai creşterii salariului minim.
Opoziția spune că salariul minim nu va proteja oamenii de scumpiri
Cancelarul german Olaf Scholz (SPD) a făcut din creşterea salariului minim una dintre promisiunile-cheie ale campaniei sale electorale de anul trecut.
Mai mulţi vorbitori au afirmat în cadrul dezbaterii că inflaţia ridicată este unul dintre motivele pentru care creşterea este vitală.
Partidele de opoziţie au argumentat că salariul minim nu va proteja oamenii de noi creşteri ale preţurilor şi că există alte moduri de a creşte puterea de cumpărare menţinând economia Germaniei competitivă.
Un milion de români muncesc oficial în Germania
Potrivit Ministerului Muncii, 800.000 de români muncesc cu forme legale în Germania, iar 200.000 muncesc sezonier.
Germania a devenit atractivă după ce economiile din Spania și Italia, unde trăiau mari comunități de români, nu și-au revenit din cauza pandemiei.
În multe oraşe, ai noștri au devenit cei mai numeroși, după turci și polonezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News